Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo om voldsom efterspørgsel: Vi ved ikke hvornår produktionen kan følge med

21/5 11:40

Det er ikke til at sige, hvornår Novo Nordisk kan møde den voldsomme efterspørgsel efter vægttabsmidler. Det er meldingen fra koncerndirektør Henrik Wulff, der har ansvar for Novos produktion, kvalitet og it, tirsdag under en virtuel pressebriefing.

Han giver samtidig udtryk for, at den voldsomme efterspørgsel efter vægttabsmedicin i den grad er kommet bag på Novo Nordisk.

- Efterspørgselskurven tenderer til at være lodret, og det har været en kæmpe overraskelse, siger Henrik Wulff.

Så selv om Novo har fordoblet investeringerne i nye fabrikker hvert af de seneste tre år gående fra 6 mia. kr. i 2021 over 12 mia. kr. i 2022 til 26 mia. kr. i 2023 og estimeret 45 mia. kr. i 2024, er det umuligt at sige, hvornår Novo har produktionskapacitet nok. Hertil kommer endda et annonceret køb tidligere i år af fyldefabrikker fra amerikanske Catalent til en værdi af over 75 mia. kr.

- Vi ved det ikke. For basalt set vil efterspørgslen blive ved med at stige, og det vi vil gøre er år for år at løfte vores kapacitet. Og det er meget vigtigt at forstå, at der ikke er nogle nemme løsninger, siger Henrik Wulff.

GEARER HELE TIDEN OP

Han understreger, at Novos produktion hele tiden øges, hvilket også kan ses af den vækst, Novo forudser for i år. Her ventes toplinjen øget med 19-27 pct. i lokal valuta.

Hertil kommer, at Novo hele tiden venter at servicere flere og flere patienter.

Alene sidste år steg antallet af patienter på Novos midler med 5 mio. til i alt 42 mio.

- Det er vigtigt at forstå, at hver dag, hver uge, hver måned, hvert år øges vores kapacitet især inden for vægttabsmedicin, siger Henrik Wulff.

Men det er ikke bare lige at opføre en fabrik.

Det skyldes ikke mindst myndighedskrav til valideringen af sikkerheden og kvaliteten på fabrikkerne.

For at sikre, at de patienter, der indleder behandling med vægttabsmidler også kan fortsætte behandlingen, forsøger Novo derfor at kontrollere sine lanceringer på nye markeder og sørge for, at det er de patienter, der har det største behov, der først får adgang til medicinen.

Og med potentielt omkring 1 mia. patienter kan det tage tid.

Faktisk håber topchef Lars Fruergaard Jørgensen på sin vis, at Novo ender med at øge kapaciteten for meget.

- Jeg har lovet Henrik, at når vi når til at opføre en fabrik for meget, så vil vi invitere alle inden for produktionen til en kæmpe fest og fejre det, for så er vi faktisk nået til at møde efterspørgslen, siger Lars Fruergaard Jørgensen og tilføjer:

- Men indtil da vil vi hver eneste dag fokusere på at øge produktionen og producere nok produkter til at møde efterspørgslen. Og så vil vi have den fest i baghovedet. Men jeg tror det bliver langt ude fremtiden.


.\\˙ MarketWire