Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norsk tørlastrederi ser strammere marked i sigte i takt med efterspørgselsvækst

22/5 10:03

Det norske tørlastrederi Golden Ocean var fra årets start godt positioneret med en betydelig eksponering mod spotmarkedet. Det har betydet, at rederiet kan nyde godt af en sæsonbestemt styrke i fragtraterne i første kvartal af 2024.

Det siger selskabets administrerende direktør, Lars-Christian Svensen, i rederiets regnskab for første kvartal onsdag morgen.

Han ser tegn på et strammere marked forude og tænker her på forholdet mellem efterspørgsel og den skibskapacitet, der er til rådighed.

- Fragtmarkedet og den stærke vækst i efterspørgslen i forhold til året før giver klare indikationer på, at markedet begynder at blive strammere, siger Lars-Christian Svensen.

I første kvartal skabte Golden Ocean et nettoresultat på 65,4 mio. dollar, svarende til knap 450 mio. kr., mod 57,5 mio. dollar i fjerde kvartal af 2023.

Det justerede driftsresultat, EBITDA, faldt imidlertid til 114,3 mio. dollar fra 123,2 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 118,5 mio. dollar.

- Når vi ser fremad, er efterspørgselsudsigterne generelt optimistiske og understøttes af en begrænset vækst i flådeudbuddet, især i Capesize-segmentet, siger Lars-Christian Svensen.

Golden Ocean ligger onsdag ved 9.45-tiden 2,3 pct. lavere på børsen i Oslo.

I København ligger aktien i rederiet Norden 0,3 pct. højere i 338,60 kr.

.\\˙ MarketWire