Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Novo Nordisk, Matas og Trifork

29/5 06:32

BØRSEN

VISMÆND ØNSKER AT REGERINGEN STRAMMER FINANSPOLITIKKEN

Pres fra lønmodtagerne, et rødglødende arbejdsmarked og en lav ledighed får vismændene til at spå om store lønhop, både i år og næste år. Trykket på kedlerne er så stort, at det ifølge vismændene er uklogt at pumpe flere penge ud i samfundet, som SVM-regeringen ellers har besluttet. (Forside, side 6-8)

MATAS VIL VÆRE MARKEDSLEDER

Børsnoterede Matas’ ny strategi har størst fokus på yderligere vækst. Firmaet vil på fire år runde en omsætning på 10 mia. kr. (Side 2)

MAGASIN DU NORD TJENER 57 MIO. KR.

Den kendte stormagasinkæde Magasin du Nord fik en omsætning i 2023, som var på niveau med året forinden. Overskuddet dykkede samtidig i et år med flere udfordringer. (Side 4)

DANSKE KÆDER ÅBNER BUTIKKER PÅ STRIBE I UDLANDET

Siden 2018 har danske virksomheder slået dørene op for rekordmange butikker i udlandet, og det øger ifølge dansk erhverv velstanden herhjemme. (Side 10)

KINA SVARER IGEN OG SKYDER MILLIARDER I NY CHIPFOND

Med et trecifret milliardbeløb opruster Kina i kapløbet med vesten om at udvikle de mest avancerede computerchip. (Side 24)

INVESTOR KRÆVER VENDING FRA DANSK IT-AKTIE

Danske Trifork har ikke levet op til sine egne ambitioner til indtjeningen. Nu skal selskabet forklare sig, siger investorer og analytikere. (Side 30)

BERLINGSKE BUSINESS

VISMÆND ADVARER REGERINGEN MOD FORBRUGSFEST MIDT I OPHEDET JOBMARKED

De økonomiske vismænd foretager en kovending i deres nye rapport og spår, at langt flere kommer i job i år på et allerede brandvarmt arbejdsmarked, og at væksten stiger meget mere end ventet. Derfor bør regeringen ifølge vismændene sørge for at holde på pengene. (Forside, side 4-5)

NOVO NORDISKS SUCCES UDSTILLER DANSK SÅRBARHED

Den ny rapport fra de økonomiske vismænd sætter tal på bidraget til dansk økonomi fra Novo Nordisks store succes. Det har været en kæmpe styrke i en svag periode, men dominansen kan også udgøre en risiko. (Side 10)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KINESISK KONKURRENCE BEKYMRER IKKE GRUNDFOS

Mens politikere advarer mod Kinas ulige konkurrencepraksis, opfordrer Grundfos’ administrerende direktør, Poul Due Jensen, til at bevare den frie handel og adgang til Kina. Men man kan ikke have fri konkurrence, når kineserne er involveret, lyder advarslen fra en anden dansk erhvervsleder. (Forside, side 6-7)

MATAS HAR KÆMPE AMBITIONER EFTER OPKØB

Matas viser lovende takter i det første årsregnskab, efter at den danske skønhedskoncern har satset stort på at blive en markant spiller i hele Norden. (Side 2)

VISMÆNDENE HÆVER VÆKSTSKØNNET – OG LØFTER SAMTIDIG EN PEGEFINGER

Det fortsætter med at gå bedre end ventet i dansk økonomi, lyder det fra Det Økonomiske Råd. Vismændene løfter dog samtidig pegefingeren. (Side 12)

TOPCHEFER VIL LÆGGE MOBILKRIG I GRAVEN EFTER MILLIARDHANDEL

Nuuday-topchef Jon James udpeger Norlys som den største konkurrent, efter at energi- og telekæmpen har købt Telia Danmark for 6,25 mia. kr. (Side 16-17)

.\\˙ MarketWire