Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Matas, Carlsberg og Zealand Pharma

4/6 06:32

BØRSEN

NATIONALBANKDIREKTØR AFBLÆSER NEDTUR: RISIKO FOR OVEROPHEDNING

Beskæftigelsen bliver ved med at overraske, og det øger behovet for at holde igen i den økonomiske politik og ikke presse et allerede varmt arbejdsmarked, mener nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen. (Forside, side 20-21)

JYSK FORSVARSKONCERN SOLGT TIL INTERNATIONAL KAPITALFOND

Forsvarsvirksomheden Mydefence fra Nørresundby har kæmpe ambitioner, og nu sælger ejerne selskabet til international kapitalfond. (Side 2)

FORSVARSINDUSTRIEN STÅR OVER FOR BØLGE AF OPKØB

Den fremadstormende danske forsvarsstartup UXV Technologies er i perioder blevet kimet ned af potentielle investorer. (Side 4)

3F SER FAGBEVÆGELSEN STÅ PÅ EN BRÆNDENDE PLATFORM

Stadig færre er medlem af en traditionel fagforening, og dermed falder organisationsgraden. Det risikerer at svække fagforeningernes forhandlingsposition ved løn- og trepartsforhandlinger. (Side 6-7)

MATAS-TOPCHEF FÅR MILLIONBONUS EFTER REKORDÅR

Administrerende direktør i Matas, Gregers Wedell-Wedellsborg, har leveret rekordhøje resultater i skønhedskæmpen Matas. Det udløser kæmpebonus, viser regnskab. (Side 8)

LEGO-PENGETANK KØBER JYSK INDUSTRIFIRMA I MILLIARDHANDEL

Kirk kapital har købt den jyske industrivirksomhed DOT, der er leverandør inden for overfladebehandling af metal. (SIde 8)

ECB NÆRMER SIG RENTEDYK: ALLIGEVEL STIGER TIÅRIG RENTE

Inflationen er genstridig. Væksten har det bedre i Europa. Begge dele har sendt de lange renter op i 2024, selv om Den Europæiske Centralbank står til at sænke renten. (Side 10)

RENTENEDSÆTTELSERNE KOMMER – OGSÅ I BANKERNE

Både udlånsrenter og indlånsrenter kommer til at falde i bankerne, når centralbanker skyder gang i rentenedsættelser, vurderer eksperter. (Side 12)

SHEIN TÆT PÅ BØRSNOTERING TIL 450 MIA. KR.

Shein skrotter en planlagt New York-notering og er snublende tæt på en kæmpe notering i London. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

FORBRUGERNE HAR FLERE PENGE MEN HOLDER PÅ DEM

Trods lønstigninger og faldende inflation vender forbrugerne ryggen til forbrugsfesten. I stedet sparer de op i stor stil, og det vækker undren blandt økonomer. Læren fra Finanskrisen stikker dybt, lyder det fra fremtidsforsker. (Forside, side 4-5)

NYE OLIEAFTALER KAN VÆRE GODT NYT

OPEC besluttede i weekenden at forlænge nedskæringer i produktionen af olie indtil næste år. Alligevel er to eksperter ikke bekymrede for højere olie- og benzinpriser. Det kan virke selvmodsigende, men der er en god forklaring. (Side 10)

FRANKRIG ER NU EN DÅRLIGERE BETALER END STORBRITANNIEN

Det store internationale kreditvurderingsbureau Standard & Poor’s har nedjusteret Frankrigs kreditværdighed. Det er et politisk hak i tuden til præsident Emmanuel Macron lige før europaparlamentsvalget. Presset øges nu for hårdere tiltag til forbedring af de offentlige finanser. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE VIRKSOMHEDER SUKKER EFTER LAVERE RENTER FORUD FOR VIGTIGT RENTEMØDE

Der er meget på spil for landets virksomheder, når Den Europæiske Centralbank i denne uge beslutter, om renten skal sænkes. Alene sidste år steg renteudgifterne med et tocifret milliardbeløb, og efter to år med kraftige rentestigninger, inflationschok og faldende investeringslyst sukker mange virksomheder efter lavere renter. (Forside, side 6-7)

ZEALAND LÆGGER DÆMPER PÅ VÆKSTDRØMME FOR MILLIARDER

Zealand Pharma-topchef Adam Steensberg står ved en skillevej, hvor nye forsøgsdata fra et lovende fedmemiddel ifølge analytikere enten kan sende aktien på himmelkurs eller skære halvdelen af markedsværdien. (Side 4)

UNISPORT MED REKORDRESULTAT I NYT REGNSKAB

Den danske forhandler af fodboldudstyr, Unisport, kan præstere det bedste årsregnskab i selskabets historie. Fodboldfirmaet, der er det førende i Europa, mener at fodboldens popularitet har nået nye højder. (Side 10)

CARLSBERGS TOPCHEF ER SERIØS OMKRING DIVERSITET

30 pct. af medlemmerne i Carlsbergs topledelse er nu kvinder. På få år har bryggeriet dermed rykket sig mærkbart, og det er afgørende, mener professor. (Side 12)

.\\˙ MarketWire