Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted indgår aftale om Sunrise Wind med New Yorks myndigheder

6/6 06:34

Ørsted har tirsdag indgået en ny aftale med energimyndighederne i delstaten New York om havvind-projektet Sunrise Wind på 924 megawatt, MW.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra New York State Energy Research and Development Authority (Nyresda).

Det kom ellers sidste år frem, at Sunrise Wind potentielt var et af Ørsteds nødlidende projekter, fordi de aftalte elsalgspriser for projektet ikke kunne sikre en rentabel forretning på grund af de senere års høje inflation, høje renter og udfordringer med forsyningskæderne. Problemer, der har ramt vindbranchen bredt i USA.

Derfor flagede den danske energikoncern for, at projektet kunne blive skrottet, hvis ikke den kunne opnå nye og bedre priser for strømmen i en ny aftale. Og i første kvartal fik Ørsted via en fjerde udbudsrunde adgang til den mulighed.

Sunrise Wind udvikles i samarbejde med Eversource, men de to partnere har en aftale om, at Ørsted i tilfælde af, at alle betingelser for projektet opfyldes, vil købe Eversorces ejerandel.

Også norske Equinors Empire Wind 1 på 810 megawatt har tirsdag fået en ny aftale med Nyresda. Begge projekter er meget langt i udviklingsfasen og har indhentet de fleste af de nødvendige lokale såvel som føderale godkendelser, og for Sunrises vedkommende er opførelsen af kabelnet allerede i gang.

- Sunrise Wind, med levering af ren pålidelig strøm til delstaten New York, vil være et centrum for Amerikas transformation til ren energi, og vi er utroligt stolte af at fremme det, der vil blive nationens største havvindprojekt ved dets fuldførelse, udtaler direktør i Ørsted i USA, David Hardy, i meddelelsen.

.\\˙ MarketWire