Coloplast/CEO: Kerecis bliver spydspidsen for sårplejedivisionen
6/6 18:03
Coloplast har store forventninger til væksten i sin division Avanceret Sårpleje, der i fremtiden i særdeleshed skal drives af sårplejeprodukter fra islandske Kerecis.
Det fortæller Kristian Villumsen, der er administrerende direktør i Coloplast, til MarketWire i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag.
Kerecis blev købt af Coloplast i juli 2023 for 8,9 mia. kr. Selskabet specialiserer sig i sårplejeprodukter fremstillet af fiskeskind. Med opkøbet er Coloplast kommet ind på biologics-markedet - et område, som medicoselskabet har store forventninger til.
Over de kommende tre år venter Coloplast, at Kerecis i gennemsnit vil vokse 30 pct. om året (CAGR), mens driftsmarginen, EBIT, ses omkring 20 pct. fraregnet afskrivninger forbundet med opkøbet.
Hvor Kerecis udgør en mindre del af Coloplasts samlede hud- og sårplejeforretning, venter topchef Kristian Villumsen i fremtiden, at det islandske selskab skal være spydspids for hele divisionen.
- Hvis du kigger langt frem i tiden, bliver den teknologiplatform, som Kerecis repræsenterer, spydspidsen i den forretning, fordi den vokser så stærkt, og også fordi den er velindtjenende og bliver velindtjenende, fordi den har en bedre bruttomarginal end vores bandageforretning, siger Kristian Villumsen.
- Den vokser først og fremmest meget mere. Vi har en bandageforretning nu, hvor vi er glade for væksten, men den ligger trods alt i encifret territorium - heldigvis i den høje ende - men der er langt derfra og op til 30 eller 35 pct., hvor vi ligger med Kerecis nu, fortsætter han.
Samlet udgør Kerecis' omsætning i dag omkring 1 mia. kr., mens markedet alene i USA er i niveauet 15-16 mia. kr., tilføjer Kristian Villumsen.
Nu skal Kerecis sammen med Atos Medical, som Coloplast købte i november 2021, gøre det tydeligt for investorerne, at der er tale om gode tilføjelser til Coloplasts portefølje. Derfor er større opkøb som udgangspunkt ikke på tapetet.
- Det bliver utroligt vigtigt for os, at vi får demonstreret meget tydeligt for investorerne, at opkøbet af Atos var en god idé, og at opkøbet af Kerecis var en god idé. Der er det altså resultater, der tæller, siger topchefen og fortsætter:
- Investorerne kan med rette sige til os: "Vis os lige, at det virker".
Målt på det globale marked er sårplejeområdet det største marked, som Coloplast er i. Derfor er det nu vigtigt for Coloplast at bygge en stor tilstedeværelse i markedet, siger Kristian Villumsen til MarketWire. Her skal teknologien, som Kerecis anvender, sikre mere vækst og mere værdi i markedet og bidrage til at tage markedsandele, uddyber han.
Coloplast er i dag det femtestørste selskab inden for sårpleje og biologics med en markedsandel på henholdsvis 10 og 5 pct. For sårplejeforretningen er der tale om en fokuseret tilgang på specifikke markeder, mens medicoselskabet omvendt er gået mere aggressivt til værks på biologics-området.
- For Kerecis har vi været mere aggressive i udmeldingen om en ambition. Det er, fordi vi tror, at teknologien er så differentieret i forhold til alternativerne i markedet, at det skal blive kategorilederen. Det kan man kun bygge, hvis man har noget teknologi, der skiller sig ud fra resten, og som er klinisk relevant, og som man tør satse på med den her teknologi, fordi den er født med nogle fordele, fortæller Coloplasts administrerende direktør.
.\\˙ MarketWire