Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Aktier i tomgang torsdag - Nvidia tyngede og Amazon løftede

7/6 06:32

De amerikanske aktier kørte torsdag i tomgang, mens markedet svingede omkring udgangspunktet.

Trods svagere end ventede amerikanske nøgletal tikkede markedsrenterne efter fem handelsdage med fald en smule op. Det skete, i kølvandet af at Den Europæiske Centralbank (ECB) som ventet sænkede sin rente, men samtidig signalerede en restriktiv rente en tid endnu og opjusterede sit inflationsestimat.

Det var torsdag it-aktierne, som holdt markedet i skak, da chipkæmpen Nvidia efter endnu en lukkerekord onsdag pustede ud og faldt tilbage, ligesom Microsoft bakkede let.

Det brede S&P 500-indeks faldt marginalt, ligesom Nasdaq også tabte 0,1 pct., mens Dow Jones dog steg 0,2 pct.

Fredag morgen indikerer handlen med futures små stigninger på omtrent 0,1 pct. til alle tre toneangivende indeks.

EN HØGEAGTIG LEMPELSE

Torsdagens store nyhed i finansmarkederne var den dog ventede rentesænkning på 0,25 pct.point i eurozonen, og den trak tråde til USA, hvor renterne altså steg let.

- Der sker ikke rigtig noget torsdag. Markedet sunder sig oven på udmeldingen fra ECB, der kom med en ikke-datadrevet rentesænkning. Det virker lidt underligt den måde, banken gør det på, når man samtidig hæver vækst- og inflationsforventninger, men man har malet sig selv om i et hjørne, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen til MarketWire.

- Hvis væksten opjusteres, så er det dog godt for aktierne og især for de cykliske sektorer. Spørgsmålet er, om de kan bruge det i USA. For aktierne bør det være positivt nyt fra Europa. Det er derfor, at Europa klarer sig bedre end USA torsdag. Måske ser vi også lidt rotation fra USA til Europa, og jeg tror, vi kan komme til at se mere af det den kommende tid, fortsætter han.

Fredag offentliggøres den amerikanske jobrapport for maj, og netop det stramme arbejdsmarked har været i fokus i kampen mod inflationen og har indtil videre har holdt den amerikanske centralbank fra at sænke sin rente, der med 5,25-5,50 pct. har ligget i samme niveau siden juli sidste år.

Torsdag fik investorerne dog en lille smagsprøve på udviklingen, da rapporten fra ADP viste færre nye private job end ventet i maj, ligesom der i sidste uge var flere nytilmeldte ledige end ventet.

NVIDIA SATTE SIG

I S&P 500 klarede cyklisk forbrug sig bedst med et plus på 1,0 pct., mens energi vandt frem med 0,6 pct.

Det gik omvendt bagud for it-aktierne, der torsdag mistede 0,5 pct., ligesom industri tabte 0,6 pct.

Det var Nvidia, som trak mest ned torsdag, da chipkæmpens aktie efter endnu en lukkerekord onsdag og et samlet plus i år på mere end 140 pct. kølede af med et fald på 1,2 pct.

Nvidia passerede onsdag Apple, som torsdag bakkede 0,7 pct., målt på markedsværdi, men torsdag byttede de to lige akkurat igen rundt.

Kun Microsoft, der torsdag også steg 0,1 pct., er mere værd end de to.

Microsoft og Nvidia var torsdag også i myndighedsfokus, da det kom frem, at Federal Trade Commission og justitsministeriet har delt ansvaret mellem sig i forhold til kommende undersøgelser af konkurrencen omkring henholdsvis Microsofts samarbejde med og investering i OpenAI og Nvidias globale markedsandel på mere end 80 pct. inden for chips til kunstig intelligens.

Torsdag gik det derimod fremad for softwareaktien Salesforce, som steg 2,6 pct. Dermed kravlede den fortsat opad efter sidste uges nedtur på næsten 20 pct., da kvartalsregnskabet skuffede.

Torsdag var der i cyklisk forbrug samtidig fremgang til Amazon på 2,1 pct. og til Tesla på 1,7 pct., mens Novo-konkurrenten Eli Lilly igen tikkede op med 0,7 pct. og endte i endnu en lukkerekord på 837,29 dollar.

UBER KØRTE FREM

Der var desuden fremgang til kørselstjenesten Uber, som steg 4,7 pct. Det skulle ses, i lyset af at den store amerikanske konkurrent Lyft, som vandt 0,8 pct., lagde en forventning om en årlig gennemsnitlig vækst i bruttoomsætningen på 15 pct. frem til og med 2027.

Ubers tilsvarende bud lyder på 15-19 pct.

Med i toppen torsdag var også sportstøjskæden Lululemon, som vandt 4,8 pct. efter sit kvartalsregnskab, som var bedre end frygtet med en vækst i salget på 10 pct.

.\\˙ MarketWire