Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eli Lilly får delvist blåt stempel af muligt Alzheimers-middel

11/6 06:34

Eli Lillys mulige lægemiddel mod Alzheimers, Donanemab, fik mandag det blå stempel fra et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Det skriver Bloomberg News.

Panelet besluttede, med 11 stemmer for og ingen imod, at Donanemab til behandling af den frygtede sygdom har effekt hos nogle patienter i de indledende stadier af lidelsen.

Panelet er dog ikke færdig med at vurdere midlet, for det skal senere tage stilling til, om det også ser værdi i at benytte midlet i alle patienter, eller blot i nogle undergrupper af patienter.

Hvis Donanemab bliver endelig godkendt i USA, og det vil formentlig først kunne ske i slutningen af året, skal det konkurrere med Biogen og Eisais middel Leqembi, som er det første middel, der i kliniske studier anses for at have vist nogen reel positiv effekt hos patienter med Alzheimers.

Donanemaber en gang tidligere, sidste år, blevet afvist af FDA, og det kom som en overraskelse, da sundhedsmyndighederne tidligere i år forsinkede den mulige godkendelse ved at nedsætte ekspertpanelet, som mandag altså er kommet med sin første udtalelse.

Eli Lillys aktie lukkede mandag i rekord i 865 dollar efter en stigning på 1,8 pct. I eftermarkedet er aktien steget yderligere 1,5 pct.

Det amerikanske medicinalselskab fremlagde mandag også positive data fra et studie af behandling af fedtlever med GLP1-analogen Tirzepetid, som også indgår i selskabets succesfulde diabetes- og fedmemidler Mounjaro og Zepbound.

.\\˙ MarketWire