Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens danske avisuddrag med ATP, Topsøe og Novo Nordisk

11/6 07:23

BØRSEN

KAPITALFOND SÆLGER DANSK SPECIALBANK FOR MILLIARDER

Pensionskasserne PFA og PKA sælger Danmarks Skibskredit i milliardhandel sammen med kapitalfonden Axcel. Kapitalfonden fortsætter dog som aktionær. (Side 2)

EKSTERNE INVESTORER TJENER GODT PÅ AT KØBE SIG IND I ATP-FOND

ATP har gennem en særlig manøvre åbnet for eksterne investorer i kapitalfondsafdelingen. Det har vist sig at være lukrativt for de eksterne investorer, der har fået et afkast, der er næsten en tredjedel højere end for ATP-opsparerne. (Side 4)

FREMGANG PÅ EKSPORTMARKEDER OG OVERSKUD PÅ BETALINGSBALANCEN

Fremgang på Danmarks største eksportmarkeder giver stort overskud på betalingsbalancen. Det er godt nyt for den danske økonomi, da eksporten danner grundlag for 900.000 arbejdspladser. (Forside, side 12)

BEKYMRINGER OM KINESISK DOMINANS PÅ MARKED FOR GRØN BRINT

Topsøe og brintindustrien advarer mod kinesisk indtog i grøn brint og ønsker samme spilleregler. Advarer mod at begå samme fejl som med solceller. (Børsen Bæredygtig, forside, side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

UDLANDET KAN GØRE REALKREDITLÅNENE BILLIGERE

Rentenedsættelsen fra ECB og Nationalbanken er i sig selv en god nyhed for danske boligejere, men det gør det ligeledes mere attraktivt for udenlandske investorer at købe danske realkreditobligationer, hvilket gavner både kursen og renten. (Forside, side 4)

DANSKE KLIMA-FRONTLØBERE KAN ÅNDE LETTET OP: FLERTALLET BAG EU'S KLIMAAMBITIONER BESTÅR

Flertallet bag EU’s klimaambitioner består efter europaparlamentsvalget. Så selv om højrefløjen er gået frem, er der ikke udsigt til, at tæppet bliver revet væk under de danske virksomheders grønne milliardinvesteringer. (Forside, side 6-7)

HUMMEL-CHEF EFTER MILLIONUNDERSKUD: VI MÅ FOKUSERE FORRETNING

Sportsselskabet Hummel fik endnu et underskud i 2023. Hummel, der er ejet af Christian Stadil, har på den baggrund netop gennemført ny runde med afskedigelser. (Side 8)

FRYGT FOR NYT FRAGTKAOS

De store rederiers kunder frygter en gentagelse af pandemiens fragtkaos. Afskibere forbereder sig på det værste, og deres forud- og ekstrabestillinger af varer har på det seneste fået containerraterne til at stige markant. (Forside, side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

SUNDHEDSSTYRELSENS EKSPERTER: WEGOVYS EFFEKT PÅ HJERTEKARSYGDOMME ER UDEN BEHANDLINGSMÆSSIG BETYDNING

Novo Nordisk vakte stor opsigt med et stort studie, som viste, at vægttabsmedicinen Wegovy relativt set reducerer risikoen for alvorlig hjerte-kar-sygdom eller død med 20 pct. Den danske sundhedsstyrelses eksperter i Indsats for Rationel Farmakoterapi, IRF, konkluderer dog, at man ikke kan kalde effekten for relevant i en klinisk sammenhæng. (Forside, side 8)

EU VENTES AT INDFØRE STRAFTOLD PÅ KINESISKE ELBILER

EU forventes at offentliggøre straftold på kinesiske elbiler. Ifølge eksperter venter man, at Kina vil gå til modangreb på europæisk eksport, og en handelskrig dermed vil skydes i gang. (Side 9)


.\\˙ MarketWire