Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Små fald i sigte - Lilly ser ud til at fortsætte frem

11/6 14:44

Der er små fald i sigte på det amerikanske aktiemarked tirsdag, hvor investorerne så småt er begyndt at se frem mod onsdagens vigtige inflationstal og rentemødet i den amerikanske centralbank.

Futures indikerer tirsdag fald fra åbningen i størrelsesordenen 0,2 pct. for S&P 500 og Nasdaq-indekset, mens Dow Jones indekset indikeres 0,3 pct. lavere.

Faldene sker fra rekordniveauer for S&P 500 og Nasdaq-indeksets vedkommende, der mandag steg henholdsvis 0,3 pct. og 0,4 pct.

Onsdag håber investorerne også på godt nyt om inflationen i USA, der ventes at være aftaget til 0,1 pct. månedsbasis i maj fra 0,3 pct. i april.

- Lavere råvarepriser koblet med mulige justeringer af beregningerne af huslejeindekset kan føre til mere favorable inflationsdata i de kommende måneder. Denne forbedring vil være et plus for markederne, og bør påvirke den amerikanske centralbanks rentebeslutninger, forudser Jeremy Siegel, seniorøkonom hos Wisdom Tree, ifølge Reuters.

Økonomer venter ingen rentejusteringer på onsdagens møde, men ser ifølge Reuters lige over 50 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse til september. Af samme grund er markedet på tæerne i forhold til det såkaldte "dot plot"-diagram, der viser, hvor beslutningstagerne venter, at renten ligger ved udgangen af 2024.

LILLY FORTSÆTTER OP

Tirsdag stikker de store aktienavne i flere retninger. Chipkæmpen Nvidia falder 0,3 pct. i formarkedet, og Apple ligger 0,2 pct. lavere.

Apple har netop holdt et arrangement, hvor det har præsenteret nye funktioner baseret på kunstig intelligens.

Analytikere hæfter sig ifølge Bloomberg ved, at Apple ikke havde overraskelser i ærmet, men flere ser ikke desto mindre muligheder i, at iPhone vil skulle opgraderes med kunstig intelligens i den kommende tid.

Med fremme blandt de store navne er Novo Nordisks store rival Eli Lilly, der stiger med over 2 pct. i formarkedet, efter at uafhængigt ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse mandag aften bakkede op om en godkendelse af Lillys mulige lægemiddel mod Alzheimers, Donanemab.

Aktien steg også allerede mandag med 1,8 pct. blandt andet løftet i de sidste tre kvarters handel i kølvandet af eksperternes anbefaling.

GENERAL MOTORS VEDTAGER MILLIARDSTORT TILBAGEKØBSPROGRAM

For General Motors vægter et godkendelsen af et stort aktietilbagekøbsprogram på 6 mia. dollar, svarende til 42 mia. kr., samt løftet udbyttet med 33 pct.

Aktien stiger 1,4 pct. i formarkedet.

Og musiktjenesten Spotify stiger 2 pct. i formarkedet, efter at selskabet har løftet sløret for sit nyeste "premium"-abonnement, der for en merpris skal give abonnenterne adgang til nye funktioner og musik i højere kvalitet.

.\\˙ MarketWire