Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos topchef i USA skal muligvis vidne i Senatet om høje medicinpriser

12/6 06:34

Senatets sundhedskomité vil den 18. juni stemme om at indkalde Doug Langa, koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for amerikanske marked, for at vidne i en høring om høje medicinpriser.

Det fremgår af en meddelelse fra Bernie Sanders, der er formand for komitéen.

Ifølge meddelelsen ønsker Bernie Sanders svar på, hvorfor Novo tager op til ti til femten gange mere for diabetes 2-midlet Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy i USA end i andre lande.

Sanders fremførte i maj også kritik af Novo i et debatindlæg i Politiken.

Topchef i Novo Lars Fruergaard Jørgensen har ved flere lejligheder afvist kritikken og gjorde det også i sidste måned over for Politiken.

- Vi deler Bernie Sanders’ ambition om at nå så mange mennesker i USA som muligt, men sundhedssystemerne rundt omkring i verden er meget forskellige, og vi bliver nødt til at deltage i det amerikanske system.

- Vi bringer vores produkt til markedet og forhandler med de interessenter, der er at forhandle med i USA, og det giver ikke mening bare at sammenligne listepriser, for der er store rabatter i det amerikanske sundhedssystem, sagde Lars Fruergaard Jørgensen til avisen.


.\\˙ MarketWire