Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asetek suspenderer forventningerne til 2024 efter skuffende kundetilbagemeldinger

12/6 06:34

Asetek har suspenderet forventningerne til 2024 som følge af skuffende tilbagemeldinger fra sin største OEM-kunde.

- Baseret på de nye prognoser er det sandsynligt, at den ventede stigning i efterspørgslen i andet halvår af 2024 ikke vil materialisere sig, skriver Asetek i en meddelelse sent tirsdag.

- Det vil resultere i en markant nedgang i koncernomsætningen og lønsomheden for 2024 sammenlignet med omsætnings- og indtjeningsforventningerne fra 8. marts 2024, fortsætter meddelelsen.

Ledelsen og bestyrelsen i Asetek vil nu "overveje de lang- og kortsigtede konsekvenser fra den svækkede og usikre markedssituation". Lige nu vurderes det, at den negative udvikling i omsætningen kan fortsætte ind i 2025. Med udgangspunkt i den prognose vil selskabet udarbejde en plan over de kort- og langsigtede udfordringer.

Selskabet ventede før en omsætningsvækst i niveauet minus 5 til plus 5 pct. og en justeret driftsmargin, EBITDA, på 12-17 pct.

Asetek producerer vandkøling til PC'er til store computerproducenter. Selskabet beskriver sig selv som den førende OEM-udvikler - altså udvikler af computerkølere, som købes af andre virksomheder til brug i deres produkter.

Dertil producerer Asetek racerudstyr til computerspil. Den del af forretningen ventes fortsat at vokse 40-60 pct. på toppen sammenlignet med 2023.

.\\˙ MarketWire