Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks asiatiske konkurrenter tager vand ind

12/6 06:49

Mærsks asiatiske konkurrenter inden for containertransport falder alle som en onsdag. Og det kan tynge den danske koncern onsdag.

Allerede tirsdag tabte Mærsks B-aktie 7 pct. til 11.445 kr., på håbet om at en våbenhvile i Gaza er undervejs.

Både Hamas og Israel udtrykte tirsdag støtte til en resolution om våbenhvile, der mandag aften blev stemt hjem i FN's Sikkerhedsråd.

Og det rammer rederierne på grund af den nuværende situation i Det Røde Hav. Her har den militante Houthi-bevægelse i måneder beskudt handelsskibe angiveligt i sympati med palæstinenserne, og derved tvunget rederier til at sejle syd om Afrika, hvilket har sendt raterne i vejret.

- Vi er fortsat meget positive på markedet de næste et til to år. Opturen på containermarkedet kan fortsætte gennem sommeren, hvis der fortsat er forstyrrelser på grund af Det Røde Hav - men overkapacitet kan forekomme, lød Morgan Stanley-analytikerne Qianlei Fan og Jasmine Qui i et notat ifølge Bloomberg News tirsdag.

Her er en oversigt over de asiatiske containerrederiers aktieudvikling onsdag:

Rederi
Udvikling i procent fra dagen før
Mitsui OSK Lines (Tokyo)
-1,6
Kawasaki Kisen Kaisha (Tokyo)
-2,4
Nippon Yusen KK (Tokyo)-1,9
HMM (Sydkorea)
-2,2
Evergreen Marine (Taiwan)
-4,3
Cosco Shipping (Hongkong)
-2,3
Orient Overseas (Hongkong)
-1,8

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire