Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Masser af rekorder - Apple, Nvidia og Microsoft i nye toppe

13/6 06:32

De amerikanske aktier steg solidt onsdag, da en opgørelse over forbrugerprisernes udvikling i USA i maj viste en større afbøjning af inflationen end ventet.

Og der kan være mere på vej torsdag, hvor futuren for S&P 500-indekset øger yderligere 0,2 pct., og Nasdaq-indekset vinder 0,7 pct. Imens står Dow Jones-indekset til at falde 0,1 pct., når markedet åbner klokken 15.30.

Inflationsopgørelsen sendte markedsrenterne kraftigt ned, og på den baggrund var der især fremgang til vækstsektorerne med de store teknologiselskaber med nye rekorder til Apple, Nvidia og Microsoft, ligesom Oracle fik en kraftig belønning efter et kvartalsregnskab med melding om nye kontrakter med Google og OpenAI.

Onsdagens anden store begivenhed, rentemeldingen fra USA's centralbank, betød samlet set kun et mindre gearskifte ned. Federal Reserve fastholdt som ventet sin rente i 5,25-5,50 pct., mens den dog også nedtonede udsigten til lempelser i år til en enkelt mod et bud om tre tilbage i både marts og december.

Det brede S&P 500-indeks steg derfor med 0,9 pct. til årets 27. rekord i 5420,96 indekspoint. Nasdaq vandt imidlertid endnu mere frem med et plus på 1,5 pct. og registrerede dermed også en ny lukketop i 17.608,44 point.

Dow Jones faldt derimod tilbage onsdag med 0,1 pct. på grund af den meget lavere vægt af teknologi i indekset.

RENTESÆNKNING TIL SEPTEMBER

Onsdagens inflationsmåling fra maj viste, at forbrugerpriserne på månedsbasis var uændrede. Det var en opbremsning i forhold til en vækst i april på 0,3 pct., og det var en overraskelse i forhold til en ventet stigning på 0,1 pct.

Dermed bekræftede tallene den afbøjning i inflationen, som også var i april, efter at første kvartal ellers havde budt på overraskende tiltagende inflation.

Opgørelsen sendte onsdag straks markedsrenterne kraftigt ned, og handelen med rentefutures indregner nu 1,75 rentenedsættelser i år mod midt mellem en og to lempelser tirsdag. Den første ventes nu til november.

Uanset at Federal Reserve altså nu blot ser en enkelt lempelse for sig. Centralbankens formand, Jerome Powell, var da heller ikke i sin dueagtige udgave.

- Vi har brug for at se flere gode data for at styrke vores tillid til, at inflationen bevæger sig vedvarende mod vort mål på 2,0 pct., sagde han på en pressekonference.

APPLE IGEN I TOP

I S&P 500 trak it-aktierne onsdag mest op med et plus på 2,5 pct. Der var samtidig fremgang til cyklisk forbrug på 0,8 pct., mens kommunikationsservice steg mere begrænsede 0,2 pct. Energiaktierne klarede sig derimod ringest med et fald på 1,1 pct. trods en mindre stigning til olieprisen.

Det var blandt andet Apple, som hev i markedet, da aktien steg 2,9 pct. til endnu et rekordniveau i 213,07 dollar. Apple var i løbet af onsdagen igen verdens dyreste aktie, men da aktien satte sig lidt, kom Microsoft, som steg 1,9 pct. til rekord i 441,06 dollar, til sidst igen i front.

Chipkæmpen Nvidia løftedes også og steg 3,6 pct. til 125,20 dollar, hvilket efter fredagens aktiesplit også var rekord. I chipbranchen vandt Broadcom og Qualcomm også frem med 2,4 og 3,3 pct.

I samme sektor var der desuden fokus på Oracle, som leverede et lidt bedre end ventet regnskab for første kvartal, men investorerne fokuserede især på nyhederne om nye samarbejder med Google og OpenAI. Softwareaktien steg derfor hele 13,3 pct.

I cyklisk forbrug var der onsdag også et løft til Tesla på 3,9 pct.

DYRE BESPARELSER

På nyhedsfronten oplyste pakkeselskabet Fedex, at det vil afskedige 2000 medarbejdere for at spare 175 mio. dollar årligt. Udgiften til det vil i år være på 375 mio. dollar. Aktien faldt 1,5 pct. onsdag.

Der var også fyresedler til 1600 ansatte i Spanien hos Ford. Aktien i bilkæmpen faldt onsdag med 0,3 pct.

Uden for hovedindekset tabte aktien i Gamestop 16,5 pct., selv om det lykkedes selskabet at rejse 2,14 mia. dollar via salg af 75 mio. nye aktier. Investorerne tog tirsdag nok også en del forskud på den glæde og sendte aktien op med 22,8 pct.

.\\˙ MarketWire