Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Lidt bevægelse efter amerikanske nøgletal

13/6 17:15

Efter onsdagens stejle rentefald på 9 basispoint i forlængelse af overraskende rentepositive data for den amerikanske inflation var der torsdag en anelse mere på obligationsmarkedet. Ud på eftermiddagen skabte nye data for prisudviklingen i USA dog alligevel lidt bevægelse i renten.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede dagen med en rente på 2,54 pct. Det var 2 basispoint lavere end åbningsrenten torsdag morgen og 1 basispoint lavere end slutrenten onsdag eftermiddag.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, slog en høgagtig tone an efter sit rentemøde onsdag aften. Centralbanken fastholdt sin rente på 5,25-5,50 pct., men sænkede antallet af rentenedsættelser i år til en enkelt fra tidligere tre. Samtidig blev forventningerne til inflationen i år hævet.

Torsdag eftermiddag kom en ny runde nøgletal for inflationen USA med data for producentpriserne, som steg 2,2 pct. i maj mod en ventet stigning på 2,5 pct. ifølge Bloomberg News.

Samtidig viste tilgangen af nytilmeldte ledige i USA en overraskende stor stigning til 242.000 i sidste uge fra 229.000 ugen før og mod et fald til 225.000 ugen før.

De to nøgletal gav umiddelbart et rentefald på 4 basispoint, som dog siden rettede sig en anelse.

.\\˙ MarketWire