Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Japanske aktier hjulpet af en svækket yen

14/6 06:32

De asiatiske aktiemarkeder ligger fredag med uensartet udvikling med fald i Kina og Australien, mens de japanske aktier er hjulpet af en svækket yen i kølvandet af rentemødet hos landets centralbank, Bank of Japan.

Centralbanken fastholdt sin toneangivende rente i et interval på 0 til 0,1 pct. og meddelte samtidig, at den vil specificere en plan om at reducere sine obligationsopkøb i forbindelse med rentemødet i juli, hvilket udskyder en reduktion indtil tidligst det tidspunkt.

- Japans aktiemarked er i ret god form, og vi forventer, at normaliseringen af pengepolitikken fortsætter, siger Yue Bamba, aktivforvalter hos Blackrock Japan til Bloomberg TV.

- Det er positivt, og det vil aktiemarkederne kunne lide.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,7 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,8 pct.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan ligger til en tilbagegang på 0,3 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,3 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,5 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,4 pct.

I Seoul er opturen blandt andet drevet af et plus på 1,5 pct. til Samsung, mens opturen i Taipei er drevet af et plus på 3,4 pct. til Hon Hai Precision Industry.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever begge fald på 0,4 pct., mens Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,7
Topix+0,8
Hongkongs Hang Seng-0,7
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,4
Taiwan Taiex+0,5
Sydkoreas Kospi+0,4
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI-0,5
Sydney ASX 200-0,3

Indeksværdi klokken 05..50.

.\\˙ MarketWire