Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Renterne rasede ned i riskoaverst marked

14/6 17:00

De danske statsrenter blev fredag presset kraftigt i bund, da investorerne i stor stil kastede sig over den relative sikkerhed, der ligger i obligationerne, for at søge ly for en større nedtur blandt aktierne.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme endte dagen med et rentefald på 12 basispoint til 2,42 pct., da et stort indledende dyk blot blev forstærket ud på dagen.

Det hjalp ikke på udviklingen, at et foreløbigt tal for forbrugertillidsindekset fra University of Michigan ud på eftermiddagen overraskende viste et større fald for juni, hvor økonomerne ellers havde sigtet efter fremgang.

Indekset landede på 65,6 mod 69,1 i maj og konsensus om en fremgang til 72,0 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det overskyggende tema for handelsdagen var ellers nervøsitet udløst af den politiske uro i særligt Frankrig, men også Tyskland, der er blevet resultatet af sidste weekends valg til Europa-Parlamentet, hvor højrepopulistiske partier i de to lande trak stor fremgang.

Det fik ifølge flere markedsaktører investorerne til at lukke positioner inden weekenden, hvor der kan nå at komme flere nyheder, mens handlerne er på weekend.

- Det er en risikovægrende tone med bekymringer over Frankrig, der driver markedet. Særligt på vej ind i weekenden tager investorerne nogle positioner af bordet, siger Mohit Kumar, der er cheføkonom for Europa hos Jefferies, til Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire