Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Topdanmark trækker forsikringsaktier op i surt C25

17/6 11:07

Topdanmark har mandag indtaget rampelyset på det danske aktiemarked, efter at forsikringsselskabet har modtaget et købstilbud fra sin hovedaktionær, Sampo.

Det løfter også humøret hos de øvrige forsikringsaktier.

Knap så positiv er den generelle stemning mandag, hvor C25-indekset efter lidt indledningsvis vaklen har fundet retningen. Den peger ved middagstid ned med 0,4 pct. til 1959,95.

Det er fortsat sidste uges misstemning fra Frankrig efter valget til Europa-Parlamentet, der bød på stor opbakning til højrefløjspartiet National Samling og fik præsident Emmanuel Macron til at udskrive nyvalg, som trykker.

- Der er stadig lidt fokus på Frankrig og den uro, der var i sidste uge, med valg, og bankerne var hårdt presset, og man er usikker på, at rentespændet er kørt ud i Frankrig. Det har fyldt noget, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Ellers er det tilbage til makro - fokus på inflationen, og hvornår centralbankerne kan sænke renten igen, fortsætter han.

Med til at afbøde faldet i C25 er A.P. Møller-Mærsk, der stiger efter tilbagegang fredag oven på en større stigning i spotraterne, og bankerne, efter at Djurslands Bank har opjusteret forventningerne til 2024.

Imens bunder Zealand Pharma og Vestas med fald på 2,2 pct. og 2,3 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

TOPDANMARK OVERTAGES AF FINSK HOVEDAKTIONÆR

Topdanmark-aktionærerne kan se frem til en pæn præmie, hvis de takker ja til købstilbuddet fra Sampo, der anbefales godkendt af bestyrelsen hos det danske selskab.

Aktionærerne i Topdanmark tilbydes i forbindelse med tilbuddet at udskifte deres aktier med nye aktier i Sampo.

I henhold til aftalen vil aktionærerne i Topdanmark, for hver aktie de ejer, modtage 1,25 nye aktier i Sampo.

Det svarer til en værdi per Topdanmark-aktien på 366,38 kr. - og reflekterer en præmie på 26,5 pct. i forhold til lukkekursen for Topdanmark-aktien fredag.

Topdanmark-aktien står dog til at blive afnoteret i København, hvor der i stedet søges om sidenotering til Sampos A-aktie.

Mandag morgen løftes Topdanmark-aktien 20,7 pct. til 349,80 kr. Sampo falder samtidig 3,3 pct.

Med sig op trækker selskabet Tryg og Alm. Brand.

Det kan ifølge Jyske Banks analytiker Anders Haulund Vollesen skyldes, at der med overtagelsen af Topdanmark nu er færre direkte danske forsikringsaktier for investorerne at kaste sig over.

Tryg stiger 2,7 pct. og 146,90 kr., og Alm. Brand øger 3,2 pct. til 13,77 kr.

TORM RYKKER OP I C25

I næste uge indtræder rederiet Torm i C25-indekset, hvor aktien overtager den tomme plads, der er resultatet af sammenlægningen af Novozymes og Chr. Hansen Holding til Novonesis.

- For det første er det normalt kurspositivt, når et selskab kommer ind i et benchmarkindeks. Fonde, som følger udviklingen, skal købe aktier for at afspejle indekssammensætningen. Det giver forøget efterspørgsel, skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar mandag.

Aktien steg da også indledningsvist mandag, men siden er stemningen vendt, og Torm-aktien falder 0,2 pct. til 241,40 kr.

Djurslands Bank har mandag opjusteret sine forventninger til 2024 efter et bedre første halvår end ventet. Banken ser nu et resultat før skat på 250-290 mio. kr. i år fra før 200-250 mio. kr.

Opjusteringen er understøttende for de danske banker, pointerer Martin Munk, der venter flere opjusteringer fra den front.

Alligevel falder aktien med 1,0 pct. til 510 kr. Mere positivt går det bankerne i C25-indekset. Nordea øger 0,2 pct. til 84,26 kr., Jyske Bank stiger 0,9 pct. til 549,50 kr., og Danske Bank går frem med 1,1 pct. til 204,60 kr.

.\\˙ MarketWire