Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Forsikringsaktier indtager top og bund efter Sampo-bejleri

17/6 12:04

De europæiske forsikringsaktier er i fokus mandag, efter at finske Sampo har lagt bud på danske Topdanmark.

Buddet har sendt Topdanmark til vejrs med Tryg i hælene, mens Sampo omvendt indtager bunden af forsikringssektoren i Europa.

Samlet viger det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 med 0,1 pct.

- Vi ser forskellen mellem de europæiske og amerikanske aktier blive meget tydelig. Det har særligt Frankrig bevist på grund af nyvalget og frygten for, at højrefløjspartier kan samle mere opbakning, siger Daniela Hathorn, der er seniormarkedsanalytiker i Capital.com, til Reuters.

- Der er meget usikkerhed og en del for markederne at bearbejde, fortsætter hun.

I finanssektoren er der mandag også fremgang til bankaktierne, der - særligt de franske - sidste uge led under den stigende usikkerhed fra det franske nyvalg, som præsident Emmanuel Macron udskrev efter valget til Europa-Parlamentet, der viste en stigende opbakning til højrefløjspartiet National Samling.

Blandt højdespringerne er hollandske ING, der forud for sin kapitalmarkedsdag har fremsat nye finansielle mål for perioden frem til 2027.

Banken vil i perioden 2024-2027 vokse 4-5 pct. på indtægtssiden om året.

ING stiger 1,9 pct. til 15,62 euro.

Helt i toppen ligger af Stoxx 600 ligger danske Topdanmark, der mandag har fået et købstilbud fra sin hovedaktionærer, Sampo, med en præmie på 26,5 pct. med udgangspunkt i lukkekursen fredag.

Topdanmark stiger 20,9 pct. til 350 kr. Kollegaen Tryg stiger samtidig 3,4 pct. til 147,90 kr. Omvendt falder Sampo med 2,7 pct. til 38,22 euro.

.\\˙ MarketWire