Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kobberprisen falder til laveste niveau i otte uger efter svage nøgletal fra Kina

17/6 17:54

Kobberprisen falder mandag til det laveste niveau i otte uger, efter at økonomiske nøgletal fra Kina fremhævede vedvarende svage punkter for det røde metals største marked.

Prisen på metalbørsen i London falder 1,6 pct. til 9587 dollar per ton efter at være faldet fire uger i streg, skriver Bloomberg News.

Kinesiske nøgletal offentliggjort natten til mandag viste blandt andet en stærkere end ventet udvikling i detailsalget, men en aftagende vækst i industriproduktionen samt i investeringerne i anlægsaktiver og et forøget fald i boligpriserne.

Præsident Xi Jinpings regering har udrullet forskellige foranstaltninger for at stabilisere væksten og stabilisere ejendomssektoren, men mandagens nøgletal har udløst opfordringer til mere kraftfuld handling.

- Den kinesiske ejendomssektor fortsætter med at svækkes på trods af en række lempelsespolitikker, siger Wang Yingying, analytiker hos Galaxy Futures, ifølge Bloomberg News.

- Folk er meget pessimistiske med hensyn til ejendomsmarkedet.

Kobberprisen ramte en rekord over 11.000 dollar per ton i sidste måned, men prisen er hurtigt faldet tilbage på grund af bekymringer om stigende globale lagre og tegn på svaghed i Kina.

Metaller kom også under pres i sidste uge, da den amerikanske centralbank sænkede forventningerne til antallet af rentenedsættelser i år.

.\\˙ MarketWire