Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novonesis' opjustering ventes godt modtaget på aktiemarkedet vurderer Citi

18/6 06:47

Novonesis' opjustering mandag aften ventes godt modtaget på aktiemarkedet, hvilket især skyldes en kursmæssig underpræstation på det seneste.

Det vurderer finanshuset Citigroup, efter at den danske enzym- og ingredienskoncern mandag aften opjusterede sine forventninger forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag.

Novonesis regner nu med en "proforma" organisk vækst i salget i den høje ende af intervallet 5-7 pct., mens den justerede "proforma" overskudsgrad, EBITDA, ses lande i intervallet 35-36 pct. mod førhen cirka 35 pct.

- På trods af det begrænsede løft og den uklare EBITDA-konsensus, venter vi, at opjusteringen vil blive godt modtaget, især i betragtning af den seneste underpræstation, skriver Citigroup analytikerkorps.

Yderligere venter analytikerne også, at investorerne vil være opmuntret af opdateringen fra Novonesis med henvisning til meldingen om fine fremskridt med integrationen af Novozymes og Chr. Hansen samt en gentagelse af målet for salgssynergierne på 200 mio. euro og de mellemlange mål for 2025.

Citigroup gentager anbefalingen "neutral" og et kursmål på 390 kr., hvilket ligger 2,9 pct. under mandagens lukkekurs i 401,50 kr., der kom efter et fald på 1,5 pct. på dagen.

.\\˙ MarketWire