Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens danske avisuddrag med Sampo, Novo Nordisk og Mærsk

18/6 07:04

BØRSEN

TORM VAR PÅ RANDEN AF KONKURS NU ER DE INDLEMMET I C25

Rederiet Torm er gået fra at være en gældskrise til en eliteaktie. Rederiet er nemlig blevet indlemmet på det danske eliteaktieindeks C25. Det betyder, at Torm nu er en af de mest værdifulde og handlede børsnoterede virksomheder i Danmark. (Forside, side 4)

DEN FINSKE FORSIKRINGSKÆMPE SAMPO VIL KØBE TOPDANMARK OG UDFORDRE TRYG

Finske Sampo vil købe Topdanmark efter at have været storaktionær i 16 år. Hvis købet går igennem, sætter den finske forsikringskæmpe sig på omring 21 pct. af det danske forsikringsmarked. (Forside, side 6-8)

MÆRSK-CHEF MANER TIL RO

På trods af at flaskehalse og forsinkelser på ny er virkeligheden for fragtkunder, er der ifølge Johan Sigsgaard, der er medlem af Mærsks øverste ledelse, ingen tegn på, at det ender i fragtkaos. (Forside, side 12-13)

USIKKERT OM VÅBENHVILE MEDFØRER SIKKER PASSAGE GENNEM SUEZ

En langvarig våbenhvile i Gaza betyder ikke nødvendigvis, at shippingindustrien igen kan sejle uforstyrret igennem Suezkanalen. Det er nemlig ikke klart, hvorvidt houthierne stopper med at gøre livet surt for verdenshandelen, lyder det fra en Mærsk-chef og en professor. (Side 13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FINSKE SAMPO ØNSKER AT OVERTAGE TOPDANMARK

Den finske forsikringsgigant Sampo ønsker at overtage Topdanmark, i en fusion der har været længe undervejs. Ekspert vurderer, at det kommende opkøb ikke ændrer det store for danskerne. (Forside, side 4)

NOVO NORDISK MED NYT FREMSTØD FOR AT BOOSTE FEDMESALG

Novo Nordisk har lanceret et nyt reklamefremstød i USA for at booste salget af slankemidlet Wegovy yderligere. Allerede nu får væksten i antallet af receptudskrivninger på Wegovy i USA banker til at spå om en snarlig opjustering. (Forside, side 6-7)

DANSKE VIRKSOMHEDER HOLDER TÆT MED KRISEPLANER

Danske virksomheder tager meldingen fra regeringen og myndighederne om kriseanbefalinger til danskerne alvorligt, og virksomhederne skal også være klar, hvis elnettet eller vandforsyningen går. Det er dog ikke konkrete planer, som de gerne deler ud af. (Forside, side 8)

BERLINGSKE BUSINESS

STOR GRUPPE UNGE KAN ENDE UDENFOR ARBEJDSMARKEDET

Ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at unge, der har haft dårligt mentalt helbred, har langt sværere ved at komme ind på arbejdsmarkedet end andre unge. Professor i økonomi fremhæver at det er en voksende gruppe. (Forside, side 4-5)

KINA FORSØGER AT EKSPORTERE SIG UD AF PROBLEMERNE

Seneste tal fra Kina tyder på, at de strukturelle problemer tårner sig op. Det giver i første omgang lavere varepriser i Vesten, men samtidig rykker store handelskrige tættere på. (Forside, side 6-7)

STORE VIRKSOMHEDER BESKYLDES FOR AT BRUGE SMÅ VIRKSOMHEDER SOM KASSEKREDIT

Ny rapport viser, at store virksomheder presser små og mellemstore virksomheder ved at nøle med betalingerne i stadig længere tid. Det har fået Brancheorganisation til at rette skarp kritik mod erhvervsminister Morten Bødskov. (Forside, side 10-11)

.\\˙ MarketWire