Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Koncernchefen i Novonesis om bedre 2024 end ventet: Vi rykker i alle sektorer

18/6 12:49

Det er gået meget hurtigere for Novonesis at fusionere Novozymes og Chr. Hansen sammen til en samlet koncern for biologiske løsninger. Og derfor har forventningerne til 2024 fået et drej op forud for koncernens kapitalmarkedsdag i London tirsdag.

Ester Baiget, der er koncernchef i Novonesis, har da også et stort smil på, da hun i et interview med MarketWire tager os gennem de første fire-og-en-halv måned som topchef for den samlede koncern.

- Vi ser et godt momentum i alle sektorer. Vi har en forventning om en salgsvækst på 5-7 pct., og med det positive momentum og også den ekstremt smidige integration, så ligger vi nu i den høje ende, siger hun.

- Og det er ikke kun topledelsen, der har sikret det - det er særligt godt arbejde udført af alle på holdet. Vi har alle boldene i luften og har ikke tabt en eneste, siger koncernchefen.

Og integrationen er heller ikke blevet tabt på gulvet. Omkostningssynergierne har allerede nået en runrate på 80 pct. ved udgangen af juni mod tidligere ventet 50 pct. for hele 2024 og dermed markant er foran tidsplanen.

EN FUSION KOSTER JOB

Ester Baiget påpeger, at man forsøger at få alle med i integrationen af de to forskellige virksomhedskulturer - blandt andet tager man hver måned temperaturen blandt de ansatte.

- Vi tjekker pulsen via en undersøgelse blandt de ansatte hver måned. Det tager fem minutter at svare, men det er ekstremt vigtigt for os at holde styr på, hvordan folk har det. Og vi har en svarprocent på omkring 80 pct. Og det er i den høje ende, siger koncernchefen

Det er dog vanskeligt at sige fusion og se omkostningssynergier på omkring 200 mio. kr. over tre år uden også at sige fyringer. Og det er da også sket i processen i Novonesis.

- Vi har omkring 400 positioner, hvor der har været dobbeltfunktioner. Og samlet har omkring 300 kollegaer forladt os.

- Vi er et vækstselskab - og når man lægger to sammen til en, så er der nogle job, der er to af. Du skal jo ikke bruge to CEO's, du behøver ikke to ledere af it-funktionerne og så videre. Og nu har vi så strømlinet organisationen kan rette fokus mod at vækste, siger Ester Baiget.

- Vi er nu er et godt sted. Vi er færdige med at definere organisationen, påpeger hun.

.\\˙ MarketWire