Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Skuffende amerikansk detailsalg sendte renter lidt ned

18/6 17:03

Et svagere detailsalg i USA end ventet i maj pressede tirsdag eftermiddag de amerikanske renter ned.

Udviklingen smittede også af i Danmark, hvor renten på den tiårige danske statsobligation efter tallet var nede at vende i dagens lavpunkt på 2,43 pct.

Ved børslukketid var renten på papiret dog kravlet tilbage i 2,46 pct., hvilket kun var 1 basispoint lavere end mandag.

- Salget i de amerikanske butikker i de seneste måneder skuffer investorerne. Det sender renterne lidt ned, men hvis det fortsætter, så kan det bane vejen for langt større rentefald. Det er nemlig blandt andet de amerikanske forbrugere, der holder farten lidt for høj i verdens største økonomi, skriver cheføkonom Søren Kristensen fra Sydbank i en kommentar til tirsdagens skuffende stigning i det amerikanske detailsalg på blot 0,1 pct. på månedsbasis i maj.

Han vil ikke være overrasket, hvis den lidt pauvre udvikling i detailsalget fortsætter og også manifesterer sig i privatforbruget som helhed.

- Det kan åbne døren for de rentenedsættelser, vi fortsat venter vil komme i USA i de kommende kvartaler, skriver Søren Kristensen.

Chefen for den amerikanske centralbanks vigtige afdeling i New York, John Williams, sagde tirsdag dog, at økonomien bevæger sig i den rigtige retning, men han ønsker ikke at kommentere, hvornår han vil være fortaler for en rentenedsættelse.

Han nøjes med at henvise til standardbemærkningen om, at det afhænger af de økonomiske data. Til gengæld er Williams klar i mælet om, at tendensen i den underliggende økonomi arbejder for lavere renter.

- Der er meget gode tegn på, at udbud og efterspørgsel kommer i balance.

- Jeg ser den disinflationære proces fortsætte, og jeg venter, at inflationen vil fortsætte med at aftage i anden halvdel af i år og næste år, siger John Williams.

I forbindelse med centralbankens rentemøde i sidste uge stod det klart, at et flertal af bankens spidser nu venter en rentenedsættelse i år mod tidligere tre rentenedsættelser.

Forventningerne til 2025 er til gengæld ændret til nu fire rentenedsættelser fra tidligere tre.

\\˙ MarketWire