Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Stort europæisk indeks gik frem hjulpet af danske ingredienser

18/6 17:48

De europæiske aktiebørser viste gode takter i tirsdagens handel, og den danske ingredienskoncern Novonesis var med en stigning på 5,8 pct. blandt de meste stigende i det store Stoxx 600-indeks.

Allerede fra dagens begyndelse pegede aktiepilen op i Europa, efter at børserne i USA mandag aften vendte rundt og vekslede indledende fald fra start til pæne plusser til slut.

Dagens slutresultat for Stoxx 600-indekset var et plus på 0,7 pct. til 515,01 støttet af sektorerne forsyning, materialer og energi på 1-1,5 pct.

Stigningen til Novonesis kom efter en opjustering af forventningerne, der blev annonceret mandag aften forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag, som selskabet havde inviteret til i London.

Det var derimod en sløj aktiedag for franske Carrefour, der faldt 4,3 pct. Detailkæden kan ifølge avisen La Lettre stå over for en bøde på 200 mio. euro fra det franske finansministerium som følge af måden, det driver sine franchises på, skriver Bloomberg News.

Der var også fokus på den norske mediekoncern Schibsted, der rydder op i sin organisation og i den forbindelse vil nedlægge 250 stillinger.

- Efter at have gennemført frasalget af Schibsted Media er vi nu i en position, hvor vi kan begynde at lave afgørende tiltag for at forbedre vores lønsomhed som et mere fokuseret selskab og for at tilpasse os den makroøkonomiske situation, siger Christian Printzell Halvorsen, der er administrerende direktør hos Schibsted, i meddelelsen.

Schibsted-aktien steg 3,8 pct. på børsen i Oslo.

.\\˙ MarketWire