Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Små rentefald på vej - amerikansk lukkedag holder aktiviteten nede

19/6 07:26

Forstærket tro på mere end én rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i år kan være med til at tage toppen af den danske statsrenter onsdag morgen.

Her er der nemlig udsigt til endnu et lille rentefald, efter at svage amerikanske detailsalg tirsdag var med til at sende renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme ned med 1 basispoint til 2,46 pct.

- I sidste uge ændrede Fed sit dot-plot – Fed-medlemmernes renteforventninger – fra tre til kun en enkelt rentenedsættelse inden udgangen af 2024. Men efter et svagt detailsalg tirsdag er markedsforventningerne til en rentenedsættelse allerede til september steget til tæt på 70 pct., og der er indpriset rentenedsættelser på i alt 47 basispoint i løbet af andet halvår – altså næsten to rentenedsættelser, skriver Niels Christensen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en kommentar onsdag morgen.

I USA faldt renten på den toneangivende tiårige T-bond efter detailsalgstallene med 6 basispoint til 4,22 pct., hvilket er 3 basispoint lavere end niveauet ved dansk lukketid.

Onsdag er det amerikanske marked lukket på grund af Juneteenth-helligdagen, der markerer slaveriets ophør.

Det betyder også, at handelsdagen umiddelbart ser ud til at blive afdæmpet, da der heller ikke er større amerikanske nøgletal i kalenderen, og fra Europa er de skemasatte tal ikke offentliggørelser, der normalt flytter stort på renterne.

Fra USA byder helligdagen dog på en offentliggørelse af juniudgaven af NAHB-boligindekset, som umiddelbart er den største planlagte makronyhed i løbet af dagen.

.\\˙ MarketWire