Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool får neutral anbefaling hos Citi: Flot vækst er indregnet i kursen

19/6 07:59

Rockwool har i mange år leveret en stærk vækst på niveau med branchefællerne. Hvis væksten skal fortsætte, skal det ske gennem kapacitetsudvidelser, nyudvikling og produktivitetsforbedringer.

Selv om væksten har vist sig imponerende den seneste årrække, er den også indregnet i Rockwools aktiekurs, vurderer den amerikanske investeringsbank Citigroup, der har indledt dækningen af stenuldsproducenten med anbefalingen "neutral" og kursmålet 3000 kr.

- Som en ren stenuldsproducent, der primært satser på organisk vækst uden større opkøb, har Rockwool formået at levere vækst på niveau med branchen, der også indregner opkøb i deres modeller, skriver Citi i en analyse.

- Kapacitetsudvidelse, forskning og udviking samt produktivitetsforbedringer er nøgleelementerne for væksten sammen med gunstige forventninger til markedet. Værdiansættelsen indregner dog sandsynligvis allerede den robuste vækst, pointeres det videre.

Rockwool har siden 2009 leveret 6,0 pct. i organisk vækst om året i gennemsnit, hvilket er pænt over konkurrenter som Kingspan og Saint Gobain på henholdsvis 4,6 og 3,3 pct. Medregnes også opkøb, er Rockwools vækst på niveau med branchens med en gennemsnitlige årsvækst på 7,5 pct. i perioden 2016-2023 mod 3-15 pct. blandt konkurrenterne og en fremgang i indtjeningen på 13 pct. om året mod branchens 9-14 pct.

Citi fremhæver dertil den danske stenuldsproducents stærke balance og kontantbeholdning, der begge er i toppen af branchen. Her ventes i perioden 2024-2026 et kontantoverskud på 350 mio. euro, der kan bruges til større udlodning eller kapacitetsudvidelse. En kapacitetsudvidelse vil ifølge Citi kunne øge salget med 525 mio. euro over en periode på tre til fire år.

Rockwool lukkede tirsdag i kurs 2836 kr. efter en stigning på 2,5 pct.

.\\˙ MarketWire