Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Inflationen i Storbritannien tæt på målsætningen: Men der er lidt malurt i bægeret

19/6 08:53

Inflationen i Storbritannien aftog i maj til det laveste niveau i tre år.

Men der er dog lidt malurt i bægeret, og derfor vil Bank of England ikke sænke renten på rentemødet torsdag eftermiddag.

Det skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar til morgenens britiske inflationstal.

Inflationen i maj opgøres til 2,0 pct. mod 2,3 pct. i april. Det er et noget andet billede end i slutningen af 2022, da inflationen var på over 11 pct. - den højeste i flere årtier.

Men selv om inflationen nu er tæt på Bank of Englands målsætning på 2 pct. - og banken holder møde torsdag, så skal man ifølge Kim Blindbæk ikke sætte næsen op efter en rentenedsættelse i denne omfang.

Inflationsrapporterne viser nemlig, at flere priser stiger i et for hastigt tempo.

Kerneinflationen, der er inflationen renset for fødevare- og energipriser, opgøres da også til 3,5 pct., og servicepriserne stiger med 5,7 pct.

Især sidstnævnte er i den høje ende og højere, end investorerne havde ventet, påpeger Sydbank-økonomen.

- Vi forventer dog, at renten bliver sænket inden for forholdsvis kort tid. Det kunne ske på rentemødet i august. Derefter er udsigterne for renten mere mudrede. Antallet af rentenedsættelser vil afhænge af, om kerneinflationen og servicepriserne aftager yderligere. Vi vurderer, at Bank of England vil sænke renten 2-3 gange i år, skriver Kim Blindbæk.

Efter inflationstallene er pund blevet styrket en smule til 8,85 kr. fra 8,83 kr.

.\\˙ MarketWire