Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Børsen i Stockholm idømmes millionbøde for manglende opsyn med insiderhandler

19/6 10:03

Børsen i Stockholm er blevet idømt en bøde på 100 mio. svenske kr. af Sveriges finanstilsyn for manglende opsyn med insiderhandler.

Det skriver Bloomberg News.

Bøden er udskrevet til Nasdaq, der foruden at stå bag børsen i Stockholm også driver den københavnske børs blandt flere.

En undersøgelse foretaget af det svenske finanstilsyn har vist, at Nasdaq Stockholms opsyn med handlen på børsen indeholdt flere fejl i forbindelse med "fire større selskabsbegivenheder" i 2021 og 2022.

Selvsamme opsyn "skulle forhindre, identificere og indberette insiderhandler", beretter den svenske finansvagthund i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Undersøgelsen har videre vist, at Nasdaq iværksatte to finansielle instrumenter i 2022 og 2023 i uoverensstemmelse med reglerne, da det svenske finanstilsyn ikke havde godkendt eller registreret prospekterne for instrumenterne. Overtrædelsen vurderes dog ikke alvorlig nok til at inddrage Nasdaqs autorisation, forklarer tilsynet.

Resultatet af finanstilsynets undersøgelse vil nu blive taget til efterretning hos Nasdaq Stockholm.

- Selv om vi fastholder, at vi havde tilstrækkelig kapacitet til at opdage insiderhandler, vil vi nu have brug for at overveje beslutningen nøje og tolke Sveriges finanstilsyns fortolkning af vores forpligtelser og implikationerne ved disse, skriver Adam Kostyal, der er chef for Nasdaq Stockholm, i et svar til Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire