Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Banker i hopla efter opjustering fra Spar Nord

19/6 11:25

Finansaktierne har vind i sejlene onsdag, hvor bankerne ligger højere efter en opjustering fra Spar Nord, og Tryg fortsætter opturen efter mandagens købstilbud på Topdanmark.

- Det er ikke fordi, der sker det helt store. Vi ligger uændret ligesom ude i Europa, udtaler Danske Banks chefhandler, Mads Zink, over for MarketWire.

Aktiviteten kan meget vel samlet set blive til den lave side onsdag, hvor amerikanerne holder fri på grund af Juneteenth-fejringen.

Ved middagstid ligger C25-indekset med et marginalt fald i 1965,42 efter en stigning på 0,5 pct. tirsdag.

BANKER HJULPET AF OPJUSTERING

Bankerne ligger fremme i feltet tirsdag, hvor lage cap-segmentet ledes af Spar Nord, der stiger 6,9 pct. til 136,40 kr. efter en opjustering af forventningerne til indtjeningen i år.

Opjusteringen sker "primært på baggrund af højere nettorenteindtægter, herunder en højere markedsrente end forventet ved indgangen af året".

Forud for opjusteringen havde finanshuset ABG Sundal Collier også hævet sin anbefaling for aktien til "køb" fra "hold" og løftet sit kursmål til 145 kr. fra 132 kr.

I C25-indekset er stemningen også god hos bankerne, hvor Jyske Bank løftes 1,8 pct. til 573,50 kr. og Danske Bank stiger 1,0 pct. til 207 kr.

I finanssektoren lukker Topdanmark med et plus på 1,4 pct. til 360 kr. lidt af hullet i forhold til kursen på Sampo, så der ifølge Mads Zink nu kun er cirka 5 kr. i rabat på at købe aktier i den danske forsikringskoncern, der fik et opkøbstilbud af den finske hovedejer i mandags.

Tryg tordner også i vejret med 2,1 pct. til 153,20 kr.

- Jeg ved ikke, om det er fordi, de spekulerer i, at nogle af Topdanmark-pengene kan ryge over i Tryg. Jeg er lidt overrasket over at se Tryg stige her over det her niveau, udtaler Mads Zink.

VESTAS ANNONCERER AUSTRALSK STORORDRE

Vestas kunne sent tirsdag bekræfte en ordre på 577 megawatt (MW) i Australien, hvor det danske selskab skal levere møllerne til anden del af Golden Plains-projektet, der udvikles af Tagenergy.

Den ordre er mindst 5 mia. kr. værd, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

Det er ikke fordi, ordren kommer helt ud af det blå, idet ledelsen hos Vestas allerede i forbindelse med årsregnskabet gav udtryk for, at der var ordrer under opsejling på det australske marked.

Vestas-aktien stiger med 1,3 pct. til 178 kr.

DSV ligger med et minus på 2,1 pct. i 1059,50 kr. i den helt tunge ende i eliteindekset, hvilket ifølge Danske Banks chefhandler måske kan hænge sammen med en artikel i tyske Manager Magazin om salget af DB Schenker, som det danske speditørselskab rygtes interesseret i at køb.

NETCOMPANY SKAL LEVERE SYSTEM TIL SVENSKE SKATTEVERKET

It-selskabet Netcompany gavnes af en ordre til Sverige, hvor Skatteverket har bestilt digitale løsninger over en periode på foreløbig ni år.

I en pressemeddelelse kalder Netcompany bestillingen for et "endeligt gennembrud på det svenske marked."

Netcompany-aktien løftes med 2,4 pct. til 316,50 kr.

Blandt de helt små aktier på børsen har Silkeborg IF opjusteret sine forventninger med henvisning til en bedre udvikling i selskabets fodboldsegment end ventet.

Fodboldaktien ligger uændret i 25,60 kr.

.\\˙ MarketWire