Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Mindre rentefald på amerikansk helligdag

19/6 17:01

Tirsdagens svage amerikanske detailsalgsopgørelse var stadig med til at lægge lidt pres på de danske statsrenter onsdag, hvor de amerikanske markeder holdt lukket på grund af Juneteenth-helligdagen.

Yderligere var meldinger fra en centralbankdirektør fra Den Europæiske Centralbank også med til at øge forventningerne til antallet af rentenedsættelser.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation faldt onsdag med 1 basispoint til 2,45 pct. efter et fald på 1 basispoint tirsdag.

Onsdag i sidste uge ændrede den amerikanske centralbank sit dot-plot – renteudvalgets renteforventninger – fra tre til kun en enkelt rentenedsættelse inden udgangen af 2024.

- Men efter et svagt detailsalg tirsdag er markedsforventningerne til en rentenedsættelse allerede til september steget til tæt på 70 pct., og der er indpriset rentenedsættelser på i alt 47 basispoint i løbet af andet halvår – altså næsten to rentenedsættelser, skriver Niels Christensen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en kommentar onsdag morgen.

På denne side af Atlanten sagde den portugisiske centralbankchef, Mario Centeno, at Den Europæiske Centralbank kan lempe pengepolitikken yderligere så længe inflationen bliver ved med at aftage.

- Renterne vil falde, hvis inflationen hjælper os, hvilket den gør, udtaler Mario Centeno ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire