Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schweizisk centralbank sænker uventet renten

20/6 10:02

Den schweiziske centralbank, Schweizerische Nationalbank, SNB, sænker uventet renten med 25 basispoint til 1,25 pct.

11 ud af 28 adspurgte økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en nedsættelse af renten på netop 25 basispoint, mens de resterende 17 ventede en fastholdelse, som dermed også var konsensus.

- Det underliggende inflationspres er faldet igen sammenlignet med det forrige kvartal. Med dagens nedsættelse af SNB's styringsrente, er SNB i stand til at fastholde de passende pengepolitiske forhold. SNB vil fortsætte med at overvåge udviklingen i inflationen tæt og vil justere sin pengepolitik, hvis det er nødvendigt for at sikre, at inflationen forbliver inden for et spænd, der er overensstemmende med prisstabilitet på mellemlang sigt, skriver centralbanken i sin meddelelse torsdag.

Det er anden gang i 2024, at SNB sænker sin ledende rente.

Og ifølge Kim Blindbæk, der er seniorøkonom hos Sydbank, var nedsættelsen en lille overraskelse, i lyset af at inflationen i Schweiz igen er steget lidt fra sin bund tidligere på året.

- Rentenedsættelsen her i juni var ikke fuldstændig mejslet i granit. Inflationen er nemlig igen begyndt at stige lidt i Schweiz. Da SNB sænkede renten i marts, lå inflationen på 1,0 pct. Efterfølgende har vi set inflationen stige til 1,4 pct., skriver han i en kommentar.

- Det lyder ikke af meget set i et globalt perspektiv. Man skal dog have i baghovedet, at inflationen i Schweiz toppede på 3,5 pct. i 2022, hvor flere europæiske lande havde en inflation på omkring 10 pct. Den gennemsnitlige inflation i Schweiz har i de seneste fem år og ti år ligget på henholdsvis 1,1 pct. og 0,6 pct., fortsætter han.

Rentenedsættelsen torsdag har på de finansielle markeder betydet en svækkelse af schweizerfranc til 0,8887 schweizerfranc per dollar fra omtrent 0,8840 schweizerfranc per dollar inden meddelelsen.

Over for den danske krone svækkes schweizerfranc til 7,8207 kr. per schweizerfranc fra cirka 7,8600 kr. per schweizerfranc inden rentemeddelelsen.

.\\˙ MarketWire