Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Regeringen ønsker forhøjet forskningsfradrag på 120 procent

20/6 10:56

Regeringen foreslår i nyt erhvervsudspil et forhøjet skattefradrag for forskning og udvikling.

Fradraget, også kendt som F&U-fradraget, skal ifølge udspillet sættes til permanent 120 procent af virksomhedernes udgifter til det område. Dog med et loft på én milliard kroner.

- I sidste ende er det forudsætningen for, at vi kan drive et velfærdssamfund. Noget af det, jeg som skatteminister og socialdemokrat er glad for her, er, at vi er i stand til permanent at løfte det fradrag, vi har til forskning og udvikling, siger skatteminister Jeppe Bruus (S) på et pressemøde.

- Fradraget er med til at gøre det attraktivt at investere i forskning og udvikling, siger ministeren og nævner grøn omstilling og medicinalindustrien.

Altså skal det forhøjede fradrag øge virksomhedernes incitament til at investere i forskning og udvikling fremover, lyder det fra regeringen.

I øjeblikket er fradraget 108 procent af F&U-omkostningerne. Tidligere har det været oppe på 130 procent. En række erhvervsorganisationer har argumenteret for, at satsen skal derop igen, men så langt vil regeringen altså ikke gå.

/ritzau/