Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Øget risikoappetit løfter renter - vellykket fransk auktion

20/6 12:14

Let stigende renter præger billedet torsdag middag det danske obligationsmarked efter rentemøder i Schweiz og Norge - og forud for eftermiddagens rentemelding fra Bank of England.

Der har i formiddagens løb også været fokus på den første fransk auktion af statsobligationer, siden præsident Emmanuel Macron overraskende udskrev valg - og auktionen blev mødt med solid efterspørgsel, rapporterer Bloomberg News.

Status ved middagstid herhjemme er en rente på den tiårige danske statsobligation på 2,48 pct., hvilket er 3 basispoint højere end onsdag.

Stigende risikoappetit på finansmarkederne i Europa, hvor aktierne viser gode takter, går ud over interessen for de fastforrentede papirer. Derfor falder obligationskurserne lidt på tværs af Europa - med stigende renter til følge.

Centralbanken i Schweiz leverede en lille overraskelse ved at sænke sin ledende rente med 25 basispoint til 1,25 pct.

NORGES BANK HOLDER RENTEKURSEN

Den lidt overraskende rentenedsættelse betyder også, at de tiårige schweiziske statsobligationer går modsat det øvrige Europa med et rentefald på 1 basispoint til 0,61 pct.

Den norske centralbank fastholder efter sit møde helt som ventet renten på det højeste niveau i 16 år og advarede investorerne om, at renten vil blive fastholdt på det nuværende niveau indtil udgangen af året.

Norges Bank fastholder renten på 4,50 pct., hvilket var ventet af alle 19 adspurgte økonomer og det højeste niveau siden december 2008, skriver Bloomberg News.

Som rosinen i pølseenden kommer den britiske centralbank, Bank of England, med en rentemelding kl. 13. Her ventes renten fastholdt på 5,25 pct. som følge af et fortsat højt inflationspres.

Der lander også en række nøgletal fra USA torsdag eftermiddag, hvor tal for ledighedskøen ventes at vise et fald på 7000 til 235.000 nytilmeldte ledige i sidste uge.

Yderligere leveres også tal for boligmarkedet i form af påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser.

.\\˙ MarketWire