Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Positiv tendens anført af de franske aktier

20/6 12:57

En positiv stemning præger torsdagens aktiemarkeder i Europa, hvor de mere cykliske aktier foretrækkes frem for de defensive.

Ved 12.50-tiden ligger det paneuropæiske Stoxx 600-indeks 0,5 pct. højere.

I Paris stiger aktierne lidt mere - med 0,9 pct., efter at en vellykket auktion af franske statspapirer har skabt lidt lettelse efter sidste uges markedsturbulens efter udskrivelsen af valget til det franske parlament.

- Det ligner, at der er lidt mere risikoappetit nu efter sidste uges bekymringer om den politiske situation i Frankrig. It-aktierne og materialer kører fint i dagens marked, mens de defensive sektorer sundhed og stabilt forbrug klarer sig svagest, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

It fører an med en stigning på 1,5 pct. foran materialer og ejendomme med plusser på henholdsvis 1,1 og 0,9 pct.

I bunden ligger nogle af de mere defensive sektorer som stabilt forbrug, der falder 0,3 pct., og sundhed, der stiger afdæmpede 0,2 pct.

I it-segmentet stiger ASM International med godt 5 pct., efter at Morgan Stanley har hævet anbefalingen af halvlederproducentens aktie til "overvægt" fra "ligevægt".

Bank of England kommer med rentemeddelelse kl. 13. Der ventes ingen renteændring i denne omgang, men kommunikationen kan blive vigtig.

Forud den begivenhed stiger det britiske FTSE 100-indeks 0,2 pct.

I Frankfurt stiger biotekfirmaet Evotec 13 pct. efter forlydender ifølge Bloomberg News om, at selskabet taler med rådgivere omkring selskabets position som mulig overtagelseskandidat for andre stærkere spillere.

Et kursfald i år på 61 pct. har gjort selskabet mere sårbart over for at blive overtaget, da den lavere pris lokker mulige interesserede.

.\\˙ MarketWire