Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Friske rekorder i sigte anført af Nvidia

20/6 14:11

Efter lukkedagen på de amerikanske aktiebørser onsdag grundet Juneteenth-helligdagen er der torsdag normal handelsdag i USA.

Og umiddelbart peger det i retning af nye stigninger anført af teknologiaktierne og i særdeleshed af AI-giganten Nvidia.

Futures for det brede S&P 500-indeks ligger 0,4 pct. højere, Nasdaq 100-futuren stiger 0,5 pct., mens Dow Jones-futuren nøjes med et spinkelt plus på 0,1 pct.

Frem til onsdagens helligdag er S&P 500-indekset steget hele 15 pct. i år, og tirsdag satte det årets 31. rekord.

Endnu bedre er det gået det teknologitunge Nasdaq-indeks, der med 29. lukketoppe er steget 19 pct. i år på baggrund af blandt andet solid medvind for en række AI-relaterede aktier.

Heriblandt er Nvidia, der tirsdag for første gang nogensinde blev verdens største selskab målt på markedsværdi. Der er umiddelbart mere i vente til Nvidia-aktionærerne i torsdagens marked.

I formarkedet er aktien steget 3,2 pct. til 135,58 dollar.

- Endnu en gang er det Nvidia, der skiller sig ud ... som sædvanlig er der bekymring for det amerikanske markeds manglende bredde med så meget af den samlede præstation koncentreret i aktiekursen for nogle få virksomheder, siger David Morrison, senior markedsanalytiker hos Trade Nation, til Reutres.

I chipsegmentet stiger også Advanced Micro Devices med 1,1 pct. og Micron Technology med 2,4 pct.

Reuters noterer også pæne stigninger i formarkedet til Dell Technologies og Super Micro Computer på henholdsvis 3,1 og 4,7 pct., efter at Elon Musk på den sociale medieplatform X sagde, at virksomhederne ville levere serverudstyr til den supercomputer, som hans startup xAI er ved at bygge.

.\\˙ MarketWire