Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Stigende renter efter rentemøder og nøgletal

20/6 17:02

Rentemøder i Norge, Schweiz og Storbritannien satte sammen med en stribe amerikanske nøgletal dagsordenen på obligationsmarkederne i Europa torsdag, som bød på stigende markedsrenter.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation i 2,48 pct., hvilket er 3 basispoint højere end onsdag.

Allerede i løbet af formiddagen var renten kravlet op nær det niveau, men stigningen var forduftet kl. 14.30, da en stribe amerikanske nøgletal imidlertid igen fik renterne til at trække opad.

Nøgletallene fra USA var ellers overordnet set lidt skuffende, men et uventet dyk i erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia dækkede over stigninger i nogle priskomponenter, hvilket kan have pustet lidt til inflationsfrygten.

Centralbanken i Schweiz leverede en lille overraskelse torsdag morgen ved at sænke sin ledende rente med 25 basispoint til 1,25 pct.

Den lidt overraskende rentenedsættelse betyder også, at de tiårige schweiziske statsobligationer gik modsat det øvrige Europa med et rentefald på 1 basispoint til 0,61 pct.

Den norske centralbank fastholdt efter sit møde helt som ventet renten på det højeste niveau i 16 år - på 4,5 pct. - og advarede investorerne om, at renten vil blive fastholdt på det nuværende niveau indtil udgangen af året.

Også rentemødet i Bank of England bød på en uændret ledende rente. Her ligger den dermed fortsat på 5,25 pct.

I formiddagens løb var også været fokus på den første franske auktion af statsobligationer, siden præsident Emmanuel Macron overraskende udskrev valg - og auktionen blev mødt med solid efterspørgsel, rapporterer Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire