Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealands topchef om data med vægttabshåb: Vi kunne ikke have håbet på mere

21/6 06:34

"Vanvittigt gode data". Sådan lyder vurderingen fra Zealand Pharmas topchef Adam Steensberg om de længe ventede foreløbige resultater fra et fase 1b-studie med lægemiddelkandidaten Petrelintid til behandling af svær overvægt.

Vægttabet landede i toppen af det interval, Zealand selv havde håbet på, og samtidig er bivirkningsprofilen afdæmpet og tegner meget lovende sammenlignet med de typisk kvalmerelaterede bivirkninger, der er forbundet med de to supersællerter, Wegovy fra Novo Nordisk og Zepbound fra Eli Lilly, der allerede er på markedet.

Så samlet set er det en meget tilfreds Adam Steensberg, der tidligere har betegnet netop Petrelintid som kronjuvelen i Zealands pipeline mod svær overvægt.

- Vi kunne ikke have håbet på mere, siger han til MarketWire.

LIGGER MELLEM WEGOVY OG ZEPBOUND

Han understreger, at man skal være varsom med at sammenligne data på tværs af studier.

Men patienter i Petrelintid-studiet viste i gennemsnit et vægttab på 8,6 pct. med en høj ugentlig dosis af Petrelintid over en periode på 16 uger. Til sammenligning oplevede patienter, der tog placebo, et vægttab på 1,7 pct.

- Når vi korrigerer for placebo har vi et vægttab på 6,9 pct. Tager man det samme tidspunkt med Wegovy og korrigerer for placebo viste det 5,3 pct. Tager man Zepbound fra Lilly var de på 8,2 pct. Så vi ligger lige imellem, hvad Wegovy og Zepbound har leveret på det her tidspunkt, vurderer Adam Steensberg.

I Zealands favør tæller desuden, at fase 1b-studiet slet ikke er optimeret i forhold til at vise største mulig effekt.

- Man ved fra vægttabsprogrammer, at kvinder taber væsentligt mere vægt på de her produkter end mænd. Og vi havde 80 pct. mænd i studiet, siger Adam Steensberg.

Han peger desuden på, at patienternes startvægt i studiet med Petrelintid var relativt lav, sammenlignet med, hvad man normalt ser i vægttabsstudier, hvor det typisk er de mest overvægtige, som også smider mest vægt.

BIVIRKNINGSPROFILEN EN STOR FORDEL

Der hvor Zealands Petrelintid dog skiller sig helt særligt ud i forhold til GLP-1-baserede produkter, som Wegovy og Zepbound, er på bivirkningsprofilen.

I stedet for at reducere appetitten, så skaber Amylin-hormonet en form for mæthedsfornemmelse.

Og bivirkningerne ved Petrelintid var milde, på nær to moderate tilfælde af kvalme og opkast, som blev rapporteret af en enkelt patienter, som efterfølgende stoppede behandlingen. Ingen af de øvrige 47 patienter stoppede behandlingen.

- Du skal huske på, at det er 20 til 30 pct. af patienterne, der kommer på en GLP-1 i dag, som stopper behandlingen inden for få måneder, fordi de ikke kan tolerere behandlingen. Så der er virkelig behov for nogle alternative lægemidler, siger Adam Steensberg.

Han mener, at data er så gode, at Petrelintid går en lovende fremtid i møde.

- Vi mener, at Petrelintid i særdeleshed og Amylin-analoger generelt har mulighed for at blive "backbone" (foretrukkken, red) i behandlingen af overvægt og fedme, fordi de ser ud til at kunne levere det vægttab, patienterne leder efter, men potentielt med meget milde bivirkninger, som adskiller dem fra de GLP-1-baserede lægemidler. Så vi er ekstremt glade for data, siger Adam Steensberg.

Planen er nu at indlede fase 2b-studier med Petrelintid i løbet af andet halvår.

.\\˙ MarketWire