Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordnet forudser stigning til Zealand efter nye fedmedata

21/6 07:30

Aktien i Zealand Pharma kan se frem mod en god dag på børsen fredag, efter at selskabet har fremlagt nye fedmedata.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, er det ikke utænkeligt, at aktien stiger op mod 10 pct., selv om kursen allerede er vokset meget i år.

- Aktien er steget meget, men fedme er så varmt et emne og så stort og stigende et marked forventningsmæssigt, at der er gode udsigter til en større kursstigning i dag. 10 pct. vil være meget. Det vil bringe aktien tæt på "all-time-high". Det er ikke givet, at det sker, men heller ikke helt umuligt, skriver Per Hansen i en kommentar.

Hos Zealand Pharma tøver topchef Adam Steensberg heller ikke med at kalde de nye resultater for "vanvittigt gode data", som markedet endnu skal tage stilling til.

Det danske selskab kunne sent torsdag offentliggøre de længe ventede foreløbige resultater fra et studie med lægemiddelkandidaten Petrelintid. Der er tale om et såkaldt fase 1b-studie, og midlet er rettet mod behandling af svær overvægt.

Vægttabet landede i toppen af det interval, Zealand selv havde håbet på. Samtidig er bivirkningerne afdæmpede og tegner meget lovende sammenlignet med de typisk kvalmerelaterede bivirkninger, der er forbundet med de to supersællerter Wegovy fra Novo Nordisk og Zepbound fra Eli Lilly, der allerede er på markedet.

- Det er endnu tidligt i fasen, og nu skal Zealand Pharma i gang med optimere og videre i faseforløb. Data for Petrelintide har været ventet med stor spænding, og den spænding er her og nu blevet positivt udløst, skriver Per Hansen.

Zealands aktie faldt torsdag 1,7 pct. til 647 kr., hvorefter de nye tal blev lagt frem. Lukkerekorden for aktien er 737 kr., og den blev sat 7. marts i år.

.\\˙ MarketWire