Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytikere stemmer i med topchef: Zealands nye fedmedata viser "klar vinder"

21/6 09:28

Zealand Pharma har offentliggjort friske fedmedata, der vækker stor begejstring hos både selskabet selv og en række analytikere.

Også investorerne tager godt imod de nye tal og sender aktien op med 23,7 pct. til 800 kr. kort efter åbningen af det danske marked.

Hos Zealand Pharma har topchef Adam Steensberg allerede kaldt data "vanvittigt gode" og samtidig meldt ud, at de dårligt kunne håbe på mere.

Både Goldman Sachs og Kempen har da også efterfølgende kvitteret med højere kursmål for aktien, som i forvejen har haft medvind i årets løb. Hertil har Jefferies givet selskabet positive ord med på vejen, fremgår det af Bloomberg.

Kempens analytiker Suzanne van Voorthuizen mener, at de nye data viser en "klar vinder" i forhold til både sikkerhed og bivirkninger. Hun hæfter sig særligt ved, at studiet indeholder en stor andel mænd, som typisk opnår et mindre vægttab end kvinder. Hertil lå BMI for gruppen generelt lavere fra start, hvilket giver et dårligere udgangspunkt.

Sidstnævnte lægger også Jefferies vægt på, og banken spår på den baggrund mulighed for endnu bedre resultater fremover. Jefferies mener dog, at studiet i forvejen viser resultater tæt på den øvre ende af det ventede.

Det danske selskab kunne sent torsdag offentliggøre de længe ventede foreløbige resultater fra et studie med lægemiddelkandidaten Petrelintid. Der er tale om et såkaldt fase 1b-studie, og midlet er rettet mod behandling af svær overvægt.

Vægttabet landede i toppen af det interval, Zealand selv havde håbet på. Samtidig er bivirkningerne afdæmpede og tegner meget lovende sammenlignet med de typisk kvalmerelaterede bivirkninger, der er forbundet med de to supersællerter Wegovy fra Novo Nordisk og Zepbound fra Eli Lilly, der allerede er på markedet.

.\\˙ MarketWire