Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Danske selskaber indtager top og bund i faldende Stoxx 600

21/6 13:06

Teknologi- og finansaktierne trækker ned på de europæiske aktiebørser fredag, hvor Zealand Pharma og Carlsberg indtager top- og bundplaceringerne i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Alle 11 undersektorer i Stoxx 600-indekset ligger lavere ved 13-tiden, og samlet falder det 0,9 pct.

Segmentet med teknologi og finans falder 1,3 pct., mens materialer følger efter med et fald på 1,2 pct.

Det danske biotekfirma Zealand Pharma topper med en stigning på ca. 20 pct. efter opløftende data fra selskabets fase 1-studier med fedmekandidaten Petrelintid.

Flere finanshuse har siden løftet kursmålet for aktien, som med en kurs på 778 kr. er på vej til at lukke i det højeste niveau nogensinde.

Carlsberg ligger omvendt i bunden af Stoxx 600 med et fald på 7,7 pct., efter at den danske bryggerikoncern har fået afvist foreløbigt to bud på at købe britiske Britvic.

Britvic vurderer, at prisen på 1250 pence svarende til 27 mia. kr. "betydeligt undervurderer selskabet".

Aktien i Britvic stiger i øvrigt med 8,7 pct. til 1103 pence.

På børsen i Schweiz falder aktien i industrikoncernen ABB med 3,1 pct., efter at Deutsche Bank har sænket anbefalingen af den til "sælg".

Den tyske industrikoncern Kion Group har også en skidt dag med et fald på 6,7 pct., efter at analytikerne hos UBS har ytret skepsis i forhold ordreudviklingen.

Der er også nyt fremme om, at hollandske ABN Amro skulle have planer om at købe britiske HSBC's tyske enhed for private banking.

En handel kan blive en realitet i løbet af de kommende to til tre uger, erfarer Boersen-Zeitung.

Ingen af bankerne har ønsket at kommentere oplysningerne.

HSBC's tyske formueforvaltning har 26 mia. euro, eller 194 mia. kr., under administration.

ABN Amro falder fredag middag lige over 1 pct., mens HSBC stiger 1,3 pct.

I London, Paris og Frankfurt er der fald på mellem 0,6 og 0,9 pct. i de toneangivende indeks. Det danske C25-indeks følger tendensen med et fald på 0,6 pct.

.\\˙ MarketWire