Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Små fald i vente fra start forud for indkøbschefmåling

21/6 14:37

Der er udsigt til en lettere negativ handelsstart på de amerikanske aktiebørser fredag forud for nye erhvervsindikatorer fra USA, som offentliggøres umiddelbart efter børsåbningen i New York.

Aktiefutures for de tre ledende indeks ligger en times tid før åbningen med fald på 0,2-0,3 pct.

Torsdag vendte de amerikanske aktier rundt, efter at de havde startet i plus og med rekordkurs for både S&P 500- og Nasdaq-indekset.

Slutfacit blev dog et fald til S&P 500 på 0,3 pct., og dukkert til Nasdaq-indekset 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset klarede frisag og steg 0,8 pct.

Indekset for de amerikanske indkøbschefers forventninger, PMI, ventes kl. 15.45 at vise et lille fald til 53,5 i juni fra 54,5 måneden før.

Fredag formiddag skuffede det tilsvarende europæiske indkøbschefindeks, PMI, med et større fald end ventet i juni.

I formarkedet falder AI-giganten Nvidia 1,6 pct. Ifølge Investing.com har tech-investoren Paul Wick fra Seligman Investments reducerede sin andel i chipproducenten. Aktien er næsten tredoblet i år, og tidligere på ugen overhalede selskabet kortvarigt Microsoft som verdens mest værdifulde selskab.

Microsoft falder i øvrigt 0,2 pct. i formarkedet.

Aktionærerne i biotekselskabet Sarepta Therapeutics kan derimod se frem til en rigtig god dag, efter at amerikanske myndigheder godkendte biotekets anmodning om udvidet godkendelse af dets genterapi, der behandler en sjælden muskelsvindssygdom.

I formarkedet er aktien steget hele 37 pct.

.\\˙ MarketWire