Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple udsætter AI-funktioner i EU på bekymring om lovovertrædelse

24/6 06:34

Teknologigiganten Apple vil udsætte lanceringen af AI-funktioner til sine produkter i EU, da iPhone-producenten frygter at overtræde unionens lovgivning målrettet de store amerikanske giganter.

Det oplyser Apple ifølge Bloomberg News.

Udsættelsen betyder, at Apples nyligt offentliggjorte funktioner, der skal inkorporere kunstig intelligens i selskabets enheder, ikke vil komme til EU i år.

Det er frygten for at overtræde EU's lovgivning Digital Markets Act (DMA), der er årsagen til udsættelsen. Lovgivningen blev implementeret i EU tidligere i år med henblik på at indskrænke de amerikanske teknologigiganters magt i Europa. Apple er da også allerede i myndighedernes søgelys på grund af selskabets dominans på app-markedet.

- Vi er bekymret for, at kravene i DMA om interoperabilitet kan tvinge os til at gå på kompromis med integriteten i vores produktet på en måde på bekostning af privatlivs- og datasikkerheden, siger Apple i en meddelelse.

DMA tvinger selskaberne til at indordne sig en lang liste af krav om, hvad de må og ikke må. Blandt andet må selskaberne ikke favorisere egne produkter over konkurrenters eller anvende persondata på tværs af tjenester.

- "Gatekeepers" er velkomne til at tilbyde deres tjenester i Europa, så længe de overholder vores regler, der skal sikre rimelig konkurrencevilkår, siger EU-Kommissionen til Bloomberg News som reaktion på Apples udmelding.

Apple løftede tidligere i juni sløret for, hvordan kunstig intelligens skal inkorporeres i selskabets iPhones, iPads og øvrige produkter. AI-tjenesterne går under navnet Apple Intelligence og sker i samarbejde med OpenAI, der bedst kendes for sin chatrobot ChatGPT.

.\\˙ MarketWire