Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK's opjustering dæmpes af nyhed om trukket kinesisk registreringsansøgning

24/6 08:50

ALK-Abellós opjustering fredag tages godt imod af analytikerne, der dog alle som en hæfter sig ved nyheden om, at allergivaccineproducentens registreringsansøgning af tablet mod husstøvmideallergi er blevet trukket tilbage i Kina.

Det danske selskab kom fredag med få minutters mellemrum først med nyheden om, at selskabets registreringsansøgning af tabletten Acarizax er blevet trukket i Kina, og herefter med en opjustering af forventningerne til 2024.

Selv om udviklingen i Kina lægger en dæmper på opjusteringen, ser både Jefferies og ABG Sundal Collier belæg for et lavt til midt encifret løft af estimaterne.

Det skriver Bloomberg News.

ALK venter nu i 2024 en omsætningsvækst på 12-15 pct. i lokale valutaer fra 10-13 pct. samt en EBIT-margin på 18-20 pct. fra tidligere 17-19 pct.

Opjusteringen følger et fortsat stærkt momentum i tabletsalget, en bedre udvikling i salget af SCIT/SLIT-dråber end ventet samt en gunstig prisudvikling i Danmark, oplyste ALK fredag.

Med den løftede prognose er konsensus i markedet nu i den lave ende af ALK's omsætningsmål og omtrent i midten af målet for EBIT-marginen, hvilket ifølge Jefferies' analytiker Benjamin Jackson bør resultere i et løft af estimaterne.

Hos norske ABG beskrives den tilbagetrukne registreringsansøgning i Kina som et benspænd. Her hæfter analytiker Peter Sehested sig desuden ved, at ALK's mål om en EBIT-margin på 25 pct. i 2025 "stadig ikke er triviel".

Hos Nordea er estimaterne blevet løftet 1 pct. på toplinjen i 2024 og 2025 efter opjusteringen, mens forventningerne til indtjeningen er hævet 9 pct. i 2024 og 1 pct. i 2025.

DANSKE BANK LØFTER KURSMÅL EN SPIDS

Hos Danske Bank er kursmålet løftet for ALK's aktie blevet løftet til 180 kr. fra 175 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

- Opjusteringen til 2024 er drevet af fortsat vækstmomentum for tabletter og yderligere prisforhøjelser på tværs af porteføljen. Festen ødelægges dog af en overraskende beslutning fra de kinesiske myndigheder, hvilket formentlig forsinker Acarizax med tre til fire år, skriver analytiker Thomas Bowers om udsigterne til en støvmidevaccine på det kinesiske marked.

Der var ellers ventet en lancering i 2025, men ALK har nu oplyst, at allergivaccineselskabet vil tilpasse en ny lanceringstidslinje.

Aktien i ALK faldt fredag 0,4 pct. til 145,10 kr.

.\\˙ MarketWire