Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Lille rentestigning trods svag tysk IFO-erhvervstillid

24/6 17:03

Efter en lavere start kravlede de danske statsrenter opad for at slutte en smule højere mandag.

Renterne lagde ud med fald efter et dyk i de amerikanske renter, og det blev ikke bedre af en skuffende udvikling i det tyske IFO-indeks mandag formiddag.

Men markedet kom sig hurtigt over et dyk umiddelbart efter de tyske tal, og renten lukkede i 2,47 pct., hvilket er 2 basispoint over slutniveauet fra fredag.

Dermed bliver noget af fredagens udvikling igen vendt rundt. Her faldt den tiårige rente med 3 basispoint.

Mandagens makromæssige højdepunkt var formiddagens opgørelse af IFO-erhvervstillidsindekset i Tyskland, der for juni viste et overraskende fald, idet særligt forventningerne til fremtiden trak ned.

Efter en række rentemøder rundt omkring i verden i sidste uge går tempoet lidt ned blandt centralbankerne i denne uge, hvor der dog stadig er flere taler fra topfolk hos både Den Europæiske Centralbank (ECB) og den amerikanske ækvivalent, Federal Reserve, i kalenderen.

Mandag udtalte Austan Goolsbee, der er direktør for Federal Reserves afdeling i Chicago, at det måske vil være passende at begynde at tænke på at føre en mindre restriktiv pengepolitik.

Senere på ugen venter der desuden også inflationstal fra både Europa og USA, som kan få effekt i rentemarkedet.

.\\˙ MarketWire