Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Grøn dag med fart på bilproducenterne

24/6 17:53

De europæiske aktier lukkede mandag i grønt, hvor især bilproducenterne var rullende, efter at EU og Kina er blevet enige om at indlede forhandlinger om de foreslåede afgifter på elbiler.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede mandag med en stigning på 0,7 pct.

Det franske valg på søndag bliver en stor begivenhed for investorer i denne uge med meningsmålinger, der viser, at det højreekstreme parti National Rally vinder frem.

- Vi ser fortsat øget politisk usikkerhed, der tynger europæiske aktier, siger Marija Veitmane, strateg hos State Street Global Markets, ifølge Bloomberg News.

Mens institutionelle investorers salg siden slutningen af marts ikke er accelereret siden valget, så antyder de forhøjede positioner i aktier, at det kan fortsætte, tilføjer hun.

BMW steg 2,7 pct. og Volvo Car lukkede med et plus på 7,1 pct., efter at kinesiske og europæiske beslutningstagere har indledt forhandlinger, efter at EU annoncerede planer om at pålægge afgifter på op til 48 pct. på elbiler afsendt fra Kina i juli.

Kina har mandag tilbudt at sænke sine afgifter på biler med store motorer, hvis EU samtidig dropper sine planer om lægge afgifter på elbiler fra det asiatiske land, skriver Bloomberg News med henvisning til kilder med kendskab til sagen.

Med et dyk på godt 16 pct. endte franske Eurofins Scientific i bunden af Stoxx 600, efter at den franske medicinaltestvirksomhed er blevet et mål for shortsælgeren Carson Blocks Muddy Waters Research.

Den britiske læskedriksproducent Britvic steg 7,1 pct. til 1172 pence på børsen i London, efter at danske Carlsberg, der har et godt øje til Britvic, har fået Pepsicos velsignelse til et eventuelt opkøb.

Fredag kom det frem, at Carlsberg den 17. juni har fået afvist et bud på 27 mia. kr. for Britvic. Buddet svarede til 1250 pence per aktie i det britiske selskab, og Carlsberg overvejer nu, om bryggeriet vil afgive et nyt bud.

.\\˙ MarketWire