Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chefstrateg ser flere pengepolitiske lempelser i USA end Federal Reserve tør love lige nu

25/6 11:30

Trods udfald er inflationstilpasningen godt undervej, og når tvivlen letter, vil rentenedsættelser falde kvartalsvist.

Det skriver chefstrateg Frederik Engholm fra Nykredit i en strategiopdatering, hvor han også lufter et synspunkt om, at centralbanken i USA, Federal Reserve, kommer til at lempe pengepolitikken i et hurtigere tempo, end den senest har kommunikeret.

I forbindelse med et seneste rentemøde fastholdt Federal Reserve sin rente i 5,25-5,50 pct., men den signalerede samtidig kun en enkelt lempelse i år til 5,125 pct. mod førhen tre sænkninger, mens den omvendt løftede prognosen for nedsættelser for både 2025 og 2026 til fire hvert år.

Men udvikler inflationen sig, som Frederik Engholm regner med, så ser han flere lempelser, end Federal Reserve lige nu tør love.

- Usikkerheden om forløbet i USA er stor, hvorfor nogle endda taler om nye renteforhøjelser. Det tillægger vi ganske lille sandsynlighed, og vi venter, at Federal Reserve har opbygget tilstrækkelig sikkerhed for en nedadrettet bevægelse i inflationen mod målsætningen, så den kan levere to rentenedsættelser á 25 basispoint i indeværende år og yderligere to eller tre i første halvår 2025, skriver Frederik Engholm.

Han venter parallelle rentenedsættelser fra ECB og Federal Reserve fra september med kvartalsvise lempelser fremefter med mulighed for et lidt højere tempo fra Federal Reserve et stykke inde i 2025. Men usikkerheden om den neutrale rente gør den del meget afhængig af tilstanden på arbejdsmarkedet.

I forhold til den globale økonomi vurderer han, at 2024 generelt har udviklet sig bedre, end mange havde ventet.

- Vækstestimater for Kina og Europa er opjusteret (også hos os), mens USA godt nok bremser op, dog i et beskedent tempo, hvorfor global vækst vinder lidt styrke. I et overordnet perspektiv forekommer det samlede billede mere robust, og alt tyder lige nu på, at på trods af et sammenfald af mange økonomiske chok over de seneste år, så vil den aktuelle pengepolitiske stramningscyklus fremstå som en af de mest succesfulde, skriver Frederik Engholm.

Eneste lille ridse i lakken var, at stramningerne kom sent i gang på grund af usikkerheden om coronakrisens betydning.

- Succesen kræver dog, at inflationsafdæmpningen fortsætter gennem resten af året og i 2025. Målsætningen venter vi opnået enten sidst på året (eurozonen) eller i første halvdel af 2025 (USA). Selv om det ikke er langt fra holdningen i konsensus, så vurderer vi generelt, at det vil være markedsunderstøttende, hvis det bliver virkelighed, skriver Frederik Engholm.

.\\˙ MarketWire