Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Airbus snublede i mangel på reservedele - Zealand Pharma fortsatte optur

25/6 17:46

Den franske flyproducent Airbus faldt brat tirsdag, efter en meddelelse om at koncernen i den grad mangler reservedele.

Også den tyske medicinalkoncern Merck KGaA gik i dørken efter flop med nyt lægemiddel mod kræft.

Det absolutte lyspunkt var danske Zealand Pharma, der fortsat nød godt af positive data om vægtstudie fra sidste uge. Og selskabet benyttede da også tirsdage eftermiddag til at udbyde nye aktier for op til 6,3 mia. kr.

Samlet var humøret dog presset blandt investorerne i Europa tirsdag, hvor det brede aktieindeks Stoxx 600 faldt 0,2 pct.

Det var blandt andet bekymringer om den første runde af det franske valg på søndag, der bød sig til. Anden runde afholdes den 7. juli. Og inden spås højrefløjen stor fremgang, og venstrefløjen står også særdeles stærkt, mens præsidentens midterblok ventes at gå tilbage.

- De seneste franske meningsmålinger viser, at det yderste højrefløjsparti Rassemblement National har udvidet sit forspring forud for den første afstemningsrunde på søndag. I mellemtiden er præsident Macrons parti på tredjepladsen. Den politiske usikkerhed bliver større, siger City Index-analytiker Fiona Cincotta til Reuters.

AIRBUS MANGLER RESERVEDELE

Blandt selskaberne var Airbus hårdt ramt efter en nedjustering mandag aften af driftsindtjeningen og flyleverancer med henvisning til forsyningsproblemer.

Det ramte også en række underleverandører, heriblandt flymotorproducenterne Rolls-Royce, der tabte 1,1 pct., og MTU Aero, der faldt 3,6 pct.

Airbus regner nu med et justeret driftsoverskud på 5,5 mia. euro mod tidligere 6,5-7,0 mia. euro. Og det er betydeligt under det ventede blandt analytikerne på 6,79 mia. euro.

Samtidig sænkes buddet på antallet af leverede kommercielle fly i 2024 til 770 fra førhen 800, mens investorerne havde regnet med 804 leverancer i år.

Flyaktien dykkede 9,4 pct. tirsdag.

MERCK UNDER PRES

Tyske Merck har stoppet sit fase 3-forsøg med Xevinapant i lokalt fremskreden hoved- og halskræft.

Det øger bekymringerne om vækstudsigterne for selskabets healthcare-forretning, vurderer analytiker Thibault Boutherin fra finanshuset Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Aktien faldt 5,9 pct.

Danske Zealand Pharma endte som den bedst præsterende aktie i Stoxx 600 med et plus på 9,6 pct. efter løftede kursmål ovenpå torsdagens studiedata med midlet Petrelintid, der viste, at midlet gav et vægttab på 8,6 pct. over en periode på 16 uger.

Fremgangen fulgte plusser på 18,6 og 5,7 pct. fredag og mandag.

.\\˙ MarketWire