Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT har stærk ordrebog - men det er indregnet i prisen vurderer Jyske Bank

26/6 08:41

NKT får indledt dækning med anbefalingen "hold" af Jyske Bank, der vurderer, at kabelproducenten står godt positioneret til at tage del i det attraktive vækstpotentiale, der er på højspændingsmarkedet.

Men det er dog allerede afspejlet i kursen, skriver Jyske Banks analytiker Janne Vincent Kjær i et analysenotat, hvori det også fremgår, at kursmålet bliver sat til 640 kr.

Jyske Bank ser gode muligheder for, at der årligt vil blive tildelt over 10 mia. euro i ordrer på højspændingsmarkedet frem mod 2030.

Kapacitetsbegrænsninger ventes på kort sigt dog at lægge en dæmper på væksten, hvor Jyske Banks analytiker kigger ind i et par år med svagt faldende omsætning i højspændingsforretningen, i takt med at andelen af ekstern omsætning falder.

- Samtidig forventer vi, at ordremomentum vil aftage hen over de kommende år, hvor NKT ifølge vores beregninger maksimalt kunne tage 20 pct. af ordrerne gående fremad, svarende til lidt over 2 mia. euro årligt, skriver Janne Vincent Kjær, der derfor ser begrænset potentiale i aktien.

En markedsandel på 20 pct. af ordrene vil være et kraftigt fald fra rekorden fra sidste år, hvor NKT landede ordrer for samlet 7 mia. euro, svarende til lidt under halvdelen af de ordrer, der blev tildelt i markedet.

NKT-aktien lukkede tirsdag med et fald på 0,9 pct. i 596,50 kr. efter en samlet stigning på 6 pct. over de foregående to handelsdage i kølvandet af fredagens melding om det 1,4 mia. kr. store opkøb af den portugisiske kabelproducent Solidal.

.\\˙ MarketWire