Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian Nordic sendt på himmelflugt frem mod vaccinenyt - Carlsberg dykker

26/6 11:14

Bavarian Nordic er sendt på himmelflugt i onsdagens børshandel, hvor det danske vaccineselskab har søgt om at få godkendt endnu en vaccine i Europa. Størstedelen af stigningen var dog allerede hentet, før nyheden blev meldt ud.

Også Vestas er i fremgang efter en ordre i New Zealand.

Royal Unibrew og Carlsberg er omvendt presset mod bunden af det danske C25-indekset efter en svær periode for særligt Carlsberg, der forgæves har forsøgt at købe op i Storbritannien og nu overvejer mulighederne.

Samlet stiger eliteindekset, C25, midt på dagen 0,6 pct. til 2006,63 efter en stigning på 0,5 pct. tirsdag. Dermed nærmer indekset sig igen den seneste top på 2020,69 sat i 2021.

- Der er god stemning på markedet i dag, og det ser vi også ude i Europa, så i Danmark følger vi den tendens, konstaterer Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Han hæfter sig ved en sparsom nøgletalskalender, hvor der dog kan være få taler fra centralbankmedlemmer at holde øje med, og her er holdningen til renteudviklingen fremover det mest afgørende. Ellers skal investorerne spidse ører senere på ugen, hvor USA's præsident Joe Biden kommer til at stå over for modkandidat og ekspræsident Donald Trump i en debat.

BAVARIAN BANKER OP

Bavarian Nordics aktie stryger op med 11 pct. til 173,20 kr. midt på dagen onsdag, hvor selskabet har indsendt en ansøgning om markedsføringstilladelse for sin vaccine mod febersygdommen chikungunya til de europæiske sundhedsmyndigheder.

Ansøgningen var dog allerede varslet, da selskabet så sent som den 17. juni, hvor Bavarian kom i mål med en registreringsansøgning i USA, fortalte, at man ventede at følge efter i Europa inden udgangen af dette halvår. Aktien havde da også allerede begyndt sit kursridt inden dag.

- Det kan tolkes som risikovillighed i et positivt marked efter en hård periode kursmæssigt. Det er en volatil aktie, mener Martin Munk.

I bunden går det sværest for bryggeriaktierne, hvor Carlsberg smider 1 pct. til 859,40 kr., mens Royal Unibrew dykker med 1,3 pct. til 566,50 kr.

BRYGGERIER PRESSET NED

Carlsberg har været i vælten de seneste dage, efter at det kom frem, at selskabet forgæves havde forsøgt at overtage britiske Britvic. Nu skal Carlsberg overveje, om det danske bryggeri vil afgive et nyt bud.

Ifølge Martin Munk skal dagens nedtur dog måske i højere grad ses i lyset af, at flere af de defensive aktier - som bryggerierne netop er en del af - er på retur. Omvendt er der fremgang til flere af de cykliske aktier, som transportaktierne er en del af. Her vinder A.P. Møller-Mærsks B-aktie 2,4 pct. 11.950 kr.

ZEALAND UDNYTTER OPTUR TIL POLSTRING AF KASSEN

Zealand Pharma har udnyttet aktiens himmelflugt de seneste tre handelsdage efter torsdagens opløftende data for biotekselskabets fedmehåb til at sælge aktier for knap 7 mia. kr., der er placeret med en mindre rabat på godt 5 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs.

Her steg Zealand Pharma med 9,5 pct. til rekorden 888 kr.

Aktierne vil blive solgt til 843 kr., hvilket er 5,1 pct. under tirsdagens lukkekurs og rekord.

Onsdag stiger aktien beskedent 0,3 pct. til 890,50 kr. efter indledende fald.

VESTAS LØBER MED ORDRE I NEW ZEALAND

Vindmølleproducenten Vestas kan glæde sig over en ordre på 155 megawatt til et landbaseret vindprojekt i New Zealand.

Aktien henter 1,8 pct. til 178,55 kr.

Blandt de øvrige aktier er der opmærksomhed til NKT, som har fået indledt dækning hos Jyske Bank med anbefalingen "hold" og et kursmål på 640 kr.

Kabelproducenten kan også se sit kursmål hos tyske Berenberg blive løftet til 647 kr. fra 613 kr. Også her er anbefalingen "hold", viser data fra Bloomberg News.

Aktien stiger 3,4 pct. til 617 kr.

Hertil opjusterer Danske Bank forventningerne, og ser nu et resultat for 2024 på 21-23 mia. kr. mod tidligere forudset 20-22 mia. kr

- Opjusteringen skyldes den fortsat stærke kreditkvalitet af udlånsporteføljen og forventningen om, at der vil blive foretaget en mindre tilbageførsel af nedskrivninger i andet kvartal 2024, skriver banken.

Aktien stiger 1,3 pct. til 211,10 kr.

.\\˙ MarketWire